Redactie - 31 augustus 2018

Microsoft eist betaald bevallingsverlof voor medewerkers van toeleveranciers

Amerikaanse toeleveranciers van Microsoft moeten hun werknemers betaald bevallingsverlof geven. Doen ze dat niet, komen ze niet in aanmerking voor een contract. De voorwaarde wordt in het komende jaar doorgevoerd, kondigde Microsoft donderdag aan.

Microsoft wil dat toeleveranciers hun werknemers minstens twaalf weken lang doorbetalen bij een bevalling, tot een bedrag van 1.000 dollar per week. Dat geldt ook voor mensen die een kind adopteren. Volgens Microsoft is het beter voor moeders, vaders en kinderen.

Zeldzaam in de VS

Bevallingsverlof is in de Verenigde Staten (VS) veel zeldzamer dan in Nederland. Een op de acht werknemers in het bedrijfsleven krijgt doorbetaald bij een bevalling. Sinds 2015 eist Microsoft al dat toeleveranciers hun werknemers minstens vijftien betaalde snipperdagen per jaar geven. Ook zo'n regeling is in de VS vrij uitzonderlijk.

Begin dit jaar gunde Microsoft haar eigen weknemers wereldwijd al meer bevallingsverlof. Het moederschapsverlof bij Microsoft in België werd opgetrokken van zestien naar twintig weken. Het vaderschapsverlof steeg van twee dagen naar zes weken.

In samenwerking met Datanews

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024