Witold Kepinski - 31 augustus 2018

Juniper Networks sponsort Stichting NLNOG

Juniper Networks sponsort Stichting NLNOG image

Juniper Networks, leverancier van geautomatiseerde, schaalbare en veilige netwerken, maakt vandaag bekend dat het sponsor wordt van NLNOG. Deze stichting legt zich toe op het delen van kennis over (internet-)netwerken. Juniper Networks wil met dit sponsorschap leden van de internetgemeenschap bijeen te brengen voor het uitwisselen van informatie over de laatste ontwikkelingen binnen de internetsector. Een ander doel is het gezamenlijk vinden van oplossingen voor problemen.

“Ons sponsorschap van NLNOG stelt ons in staat om onze banden met de netwerkgemeenschap aan te halen. In Nederland ligt onze focus al jaren op het ondersteunen van internetproviders, en NLNOG biedt een uitmuntend platform om kennis en best practices uit te wisselen en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op dit gebied. NLNOG heeft fantastische bijdragen geleverd aan de stabiliteit en betrouwbaarheid van het internet, en we zijn trots hier deel vanuit te maken’’, aldus Melchior Aelmans (foto), senior sales engineer bij Juniper Networks.

“Het doel van NLNOG is om een gemeenschap te creëren waarin kennis wordt gedeeld en op snelle en informele wijze oplossingen worden gevonden voor de problemen waarmee operators worden geconfronteerd. Tijdens onze bijeenkomsten gaan we in op technische onderwerpen die aansluiten op de actuele vraagstukken van leden van onze gemeenschap. De beveiliging van internet routing is momenteel een van de belangrijkste aandachtspunten van NLNOG, en Juniper Networks is één van de meest vooraanstaande partijen op dat gebied. Hun uitgebreide expertise, ervaring en technische knowhow zal zeer op waarde worden geschat door onze gemeenschap. Juniper Networks is alom bekend en gerespecteerd bij internetproviders en van harte welkom in ons midden. Aangezien NLNOG volledig afhankelijk is van vrijwillige bijdragen en financiële steun zijn we dankbaar dat Juniper Networks het belang van deze gemeenschap onderschrijft”, zegt Nathalie Trenaman, bestuurslid bij NLNOG.

NLNOG Dag 2018

Op 7 september organiseert NLNOG een evenement dat in het teken staat van de belangrijkste actuele onderwerpen en uitdagingen op netwerkgebied. Dit evenement vindt plaats in Podium Mozaïek in Amsterdam. Jeff Haas, een gerenommeerde technicus van Juniper Networks, zal een presentatie houden over de ontwikkeling van BGP, het belangrijkste routeringsprotocol van het internet. Haas houdt zich al 20 jaar bezig met internettechnologieën. Zijn belangrijkste focus ligt daarbij op BGP. Hij is medevoorzitter van de BFD Working Group van het IETF, waarin hij werkt aan de standaardisering van diverse internettechnologieën. Tijdens zijn presentatie zal Haas vertellen over de manier waarop BGP zich de afgelopen 25 jaar heeft ontwikkeld, de belangrijkste gevechten die op dit gebied moesten worden geleverd, de belangrijkste doorbraken, de alternatieve realiteiten die ooit mogelijk waren en de reden waarom BGP zo’n lange adem heeft.