Wouter Hoeffnagel - 29 augustus 2018

Automatisch doorgeplaatst tweets verdwenen van Facebook

Alle tweets die ooit automatisch zijn doorgeplaatst op Facebook, zijn van het social media platform verwijderd. Of dit nog kan worden hersteld is onduidelijk.

Dit meldt TechCrunch, dat na tips van lezers ontdekte dat de tweets van Facebook zijn verdwenen. Gebruikers kunnen hun Facebook en Twitter account aan elkaar koppelen. Dit maakt het lange tijd mogelijk tweets en retweets die op Twitter werden gepubliceerd automatisch als status te publiceren op Facebook.

Feature uit de lucht gehaald

Onlangs heeft Facebook dit echter onmogelijk gemaakt, meldt de website Axios. Twitter haalde hierop zijn app op Facebook offline, aangezien deze door de wijziging van Facebook niet langer functioneerde. Dit bleek onverwachts echter ook tot gevolg te hebben dat alle ooit doorgeplaatst tweets verdwenen.

Een anonieme bron meldt aan TechCrunch dat het offline halen van de app van Twitter een verrassing was voor Facebook. Ook zou Twitter nadat de tweets van Facebook waren verdwenen Facebook niet direct hebben verzocht deze content weer terug te plaatsen, waarvoor het bedrijf volgens de bron eveneens verbaasd is. Het is niet duidelijk of de tweets hersteld kunnen en zullen worden.