VMware Workspace ONE-platform veiliger dankzij automatisering

28-08-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

VMware Workspace ONE-platform veiliger dankzij automatisering

VMware introduceert tijden VMworld 2018 US nieuwe innovaties voor zijn intelligence-driven digital workspace-platform Workspace ONE. Deze innovaties onderstrepen het streven van VMware om workspace-services beter te beveiligen. Organisaties kunnen nu gebruikmaken van oplossingen die de adoptie van modern beheer versnellen wanneer ze volledig overstappen op Windows 10 en daarbij gebruikmaken van Mac, iOS, Android en Chromebooks. Middels updates aan het platform zijn bedrijven in staat hun medewerkers betere ervaringen te bieden met een nieuwe Workspace ONE Intelligent Hub-app. Ze profiteren van nieuwe integraties in het platform die de waarde van modern beheer uitbreidt naar virtuele eindpunten.

“Wanneer CIO’s en IT-managers aan de slag gaan met business-transformatie, krijgen ze te maken met een keur aan management uitdagingen, zoals het gebruik van diverse device-platforms, een stijgend aantal security-risico’s en bedrijfskritische applicaties”, zegt Noah Wasmer, senior vice president en general manager, End-User Computing van VMware. “Workspace ONE is gebouwd op een fundering van modern beheer en een uitgebreid ecosysteem van mogelijkheden. Het biedt IT-organisaties een zeer geautomatiseerd, on-demand workspace-platform dat waardevolle inzichten biedt, zorgt voor tevreden gebruikers, enorme kostenbesparingen en verbeterde security.”

End-to-End modern beheer biedt intelligentie en automatisering
Modern beheer staat aan de basis van de digital workspace nu bedrijven transformeren van traditioneel beheer, oude besturingssystemen en legacy-applicaties. VMware brengt modern beheer op een hoger plan door de inzet van een breed ecosysteem van partners en door belangrijke verbeteringen in automatisering waardoor IT-organisaties workspace services on-demand kunnen beheren en beveiligen.

Workspace ONE Intelligence, een cloudgebaseerde service voor datagedreven inzicht en automatisering over de gehele digital workspace biedt nu nieuwe mogelijkheden om deze transitie te versnellen. Voorspellende Windows 10 OS patching gebaseerd op OS en app readiness assessments en CVE kwestbaarheidscores zorgen ervoor dat apparaten proactief beheerd en onderhouden worden. De nieuwe UEM-ondersteuning voor 100% Group Policy Object-dekking maakt het voor IT eenvoudig om GPO’s te beheren met bewerkbare Center for Internet Security- (CIS) en Microsoft-security policy-templates.

In een nieuw samenwerkingsverband bieden Dell en VMware klanten toegang tot ‘ready to work’-oplossingen via Dell Provisioning for Workspace ONE. Werknemers hebben zo toegang tot voorgeïnstalleerde Win32-applicaties op Dell PC’s die direct beschikbaar zijn na de ingebruikname en zonodig ook direct recovered kunnen worden.

Vanaf nu is ook Workspace ONE AirLift connector voor Microsoft System Center Configuration Management (SCCM) beschikbaar waarmee klanten met minder risico’s hun transitie naar modern Windows 10-beheer over de gehele PC lifecycle kunnen versnellen.

Deze unieke mogelijkheid automatiseert de migratie van SCCM-collecties en applicaties in Workspace ONE voor of een volledige transitie naar modern beheer of gecombineerd beheer met SCCM, waarmee het draaien van normale workloads in de cloud eenvoudig wordt, de kosten dalen en de security verbetert over de gehele PC lifecycle.

Het Workspace ONE Trust Network voorziet IT van meer inzicht en policy enforcement voor mobiel, eindpunten en cloud-access gebaseerde security-dreigingen. het netwerk combineert inzichten van security-partners met Workspace ONE Intelligence en nieuwe preview-integraties van Carbon Black, Netskope en Lookout. VMware breidt zijn ecosysteem verder uit met geïntegreerde partneroplossingen van onder ander Trend Micro, Check Point, Palo Alto Networks en ZScaler.

“Modern beheer is aantrekkelijk voor bedrijven wanneer IT-managers traditionele silo’s doorbreken en mobiel- en PC-groepen consolideren tot een holistisch platform met mogelijkheden die echt aansluiten op de uitdagingen van het bedrijf”, zegt Phil Hochmuth, program director, Enterprise Mobility bij IDC. “VMware is zeer actief met het pushen van een feature-set die de breedste set aan enterprise use cases ondersteunt. Van intelligentie tot en met automatisering, voor organisaties die de transitie maken naar digital workspace-oplossingen en uniform end point beheer.”

Productiviteit begint met toegang tot modern beheer
Om organisaties en werknemers de services te bieden die ze nodig hebben voor hun transformatie, bevat een nieuwe Workspace ONE Intelligent Hub-app-ervaring de AirWatch Agent van VMware ter ondersteuning van BYO. Nieuwe Workspace ONE eindgebruikers-services maken app-innovatie mogelijk via notificatie gebaseerde acties, geïntegreerde contacten, simpeler zoeken en verbeterde ervaringen voor werknemers middels nieuwe mogelijkheden, waaronder:

Beta-ervaring van Workspace ONE Notebook app voor veilige, containerized taken en notities voor werknemers die gebruikmaken van eigen apparaten
Uitgebreide Workspace ONE SDK die de ontwikkeling van enterprise apps versnelt volgens de IT-richtlijnen en vereisten voor security, beheer, privacy, analytics, content en ervaring.
Nieuwe Workspace ONE Boxer-verbeteringen, waaronder NIAP Common Criteria compliance, verbeterde interface-ervaring, ENSv2-verbeteringen inclusief VIP-notificaties, externe ontvanger highlight, agenda-attachments en inzicht in beveiligde mobiele e-mails op iOS en Android.

Voordelen van modern beheer uitgebreid naar virtuele apps en desktops
Desktop- en app-transformatie vormen een noodzakelijk onderdeel in de reis naar een moderne digital workspace. Dankzij de voordelen van Workspace ONE modern beheer van VMware kan IT kosten besparen en de transitie van legacy Windows-applicaties versnellen zodat deze gepresenteerd kunnen worden naast SaaS-, web- en mobiele apps binnen de digital workspace.

Vmware introduceert tevens previews van nieuwe integraties binnen Horizon 7 waarmee IT kan monitoren, policies kan toewijzen en OS images kan updaten voor virtuele desktops binnen het Workspace ONE-platform. Tegelijkertijd laat VMware een preview zien van Workspace ONE Intelligence-integratie met Horizon waarmee klanten beter inzicht krijgen in virtuele desktops en app-gebruik.

Om de time-to-value te versnellen, introduceert VMware ook nieuwe cloud-ready-oplossingen waarmee organisaties naadloos richting de cloud kunnen bewegen, inclusief:

Horizon 7 op de VMware Cloud on AWS preview van het Just-in-Time Platform. Voor het adresseren van disaster recovery use cases en IT-afdelingen te helpen richting een ‘stateless’ toekomst. VMware laat een preview zien van ondersteuning voor Instant Clones, App Volumes en User Environment met Horizon 7 op VMware Cloud on AWS.
Verbeterde ondersteuning voor Horizon Cloud op Microsoft Azure. Om klanten te helpen het Azure VM-type te kiezen dat qua kosten en prestaties het beste bij hen past ondersteunt Horizon Cloud nu ook VM-types en locaties, inclusief Azure Government. Klanten kunnen nu subnets selecteren in hun bestaande Azure-netwerken voor de inzet van Horizon Cloud en direct geoptimaliseerde images importeren uit de Azure-marktplaats.

Met uitgebreide vGPU-ondersteuning voor AMD Radeon Pro v340 MxGPU en NVIDIA Tesla V100 grafische kaarten voor high-end graphics en vMotion for NVIDIA GPU’s, optimaliseert VMware de Horizon-gebruikerservaring verder en elimineert downtime voor betere productiviteit.

Beschikbaarheid en prijs
Updates aan Workspace ONE zijn naar verwachting algemeen beschikbaar in Q3 FY 2019. Workspace ONE Intelligent Hub is naar verwachting algemeen beschikbaar in Q3 FY 2019. Dell Provisioning for Workspace ONE is naar verwachting beschikbaar in Q3 FY 2019. Het Q3 FY 2019 van VMware eindigt op 2 november 2018.

Terug naar nieuws overzicht
Security