Witold Kepinski - 28 augustus 2018

VMware tweakt VMware Cloud Operations Services

Op VMworld 2018 heeft VMware de uitdagingen van multi-cloud-omgevingen direct aangepakt en nieuwe en uitgebreide cloud-services aangekondigd die cloud-operaties en DevOps mogelijk maken. Daarnaast helpen ze beveiligings- en complianceteams bij het beheren van cloudkosten, operaties, beveiliging en compliance in alle clouds. De aanpassingen op het cloud-operationsplatform voor software-as-a-service (SaaS) van VMware omvatten nieuwe cloudautomatiseringsservices, VMware Cloud Assembly, VMware Service Broker en VMware Code Stream. Tevens omvat het een nieuwe beveiligings- en nalevingsservice voor cloudconfiguraties, VMware Secure State. En tenslotte, belangrijke verbeteringen aan Wavefront by VMware.

Multi-cloud-strategieën nemen toe. Forrester rapporteert dat 89 procent van de bedrijven ten minste twee clouds gebruikt en 74 procent minstens drie of meer public clouds. De vernieuwingen aan het VMware Cloud Services-portfolio pakken de uitdagingen van multi-cloud-omgevingen aan, waardoor CloudOps-, DevOps- en security / compliance-teams kosten, compliancy en analytics voor alle clouds kunnen beheren.

“VMware bouwt voort op het bewezen leiderschap van ons VMware vRealize cloud management platform, om een geïntegreerde set SaaS-services te leveren die de uitdagingen in de cloud-operaties op een uniforme manier aanpakken en die consequent werken in native clouds,” zegt Raghu Raghuram, chief operating officer, producten en cloudservices bij VMware. “Door middel van een uitgebreid cloud-operations platform zijn klanten beter toegerust om waarde te creëren, de bedrijfsprestaties te verbeteren en risico’s te verminderen door workloads in de cloud effectiever te visualiseren, beheren, beveiligen en te bedienen.”

VMware Cloud Automation
De cloudautomatisering van VMware bestaat uit een reeks cloudservices die gebruikmaken van het bekroonde aanbod van vRealize Automation on-premises. Met deze services kunnen ontwikkelaars eenvoudig en efficiënt applicaties bouwen en implementeren. De cloud automatiseringsservices bestaan uit VMware Cloud Assembly, VMware Service Broker en VMware Code Stream. Samen zorgen deze services voor een snellere levering van applicaties, flexibiliteit van de cloud en keuze en beheersingsrisico's. Bovendien vergemakkelijken deze diensten de samenwerking tussen groepen die veelal als silo opereren, waardoor bedrijfsinnovatie verder wordt versneld.

VMware Cloud Assembly: Ontwikkelaars willen dezelfde ervaring met het automatiseren van de implementatie en het verbruik van infrastructuur en toepassingen in private en hybride clouds als ze publieke clouds adopteren. Cloud Assembly levert uniforme provisioning in alle clouds via declaratieve infrastructuur als code, inclusief AWS, Azure en VMware Cloud op AWS. Met Cloud Assembly kunnen IT- en cloud-operatieteams de infrastructuur en applicatie levering orkestreren en versnellen in lijn met de DevOps-principes, waardoor de algehele ervaring met ontwikkelaars wordt verbeterd. Ontwikkelaars krijgen een ervaring die vergelijkbaar is met het beschikbaar stellen van bronnen van native public clouds.

VMware Service Broker: Service Broker biedt eenvoudige, zelfstandige toegang tot multi-cloudinfrastructuur en toepassingsresources uit een enkele catalogus, zonder dat er afzonderlijke hulpmiddelen nodig zijn. Tevens biedt Service Broker een eenvoudige self-service toegang zonder dat er meerdere, ongelijksoortige definitietools nodig zijn. Service Broker kan resource-toegang regelen en gebruiken met verschillende beleidstypen tot op projectniveau over ondersteunde clouds.

VMware Code Stream: Enterprise-ontwikkelingsteams maken en ontwikkelen applicaties sneller dan ooit. Echter, dit werk wordt vaak geleverd met een combinatie van handmatige scripts en verschillende delivery tools. Dit zorgt voor uitdagingen met de bezorgsnelheid, zichtbaarheid en bij code releases. Code Stream automatiseert het proces voor het vrijgevens van code en applicaties met een uitgebreide reeks aan toepassingsmogelijkheden, testen en probleemoplossingen. Het biedt ingebouwde integraties met populaire ontwikkeltools en met het VMware-aanbod, waaronder Cloud Assembly, Pivotal Container Service (PCS) en VMware Cloud on AWS. Code Stream ondersteunt VMware-gebaseerde private clouds, VMware Cloud on AWS én AWS- en Azure-public clouds. Met Code Stream krijgen ondernemingen sneller code en applicaties en verminderen ze de tijd die nodig is om problemen op te lossen als ze zich voordoen.

VMware Secure State helpt risico's verminderen binnen multi-cloud-omgevingen

Clouds zijn extreem dynamisch. Het bereik, de schaal, de context en het tempo van configuratiewijzigingen die niet worden gecontroleerd, kunnen daarom rampzalig zijn voor het bedrijf. VMware Secure State lost schendingen in cloudconfiguraties in realtime op door de configuratiebeveiliging en nalevingscontrole in native cloud-omgevingen te automatiseren. VMware Secure State stelt organisaties in staat om bruikbare beveiligingsinzichten te schalen in cloudteams, lowerhelps helpen dure beveiligingsschendingen te voorkomen en innovatie te bevorderen. De nieuwe Secure State-service van VMware biedt:

Security Insights: indexeert cloud-assets en bouwt een infrastructuur om efficiënt niet alleen veel voorkomende cloud-native kwetsbaarheden te vinden, maar ook opkomende 'connected bedreigingen' die bestaan ??over geconfigureerde lagen voor cloud-services.

Biedt contextuele informatie en een "bedreigingsketen" voor objecten met bijbehorende relaties met cloudobjecten.

Realtime detectie: traceert toenemende beveiligingsveranderingen in de cloudinfrastructuur in realtime, en biedt snelle meldingen voor objectwijzigingen en de gerelateerde services die mogelijk worden beïnvloed. VMware Secure State schaalt proactief de beveiligingsinzichten van de beveiliging over beveiligings-, cloudtechnologie- en DevOps-teams.

Continuous Compliance: omvat out-of-the-box compliance-monitoring en -rapportage voor een overkoepelende en gerichte on-demand compliance-benchmarkrapportering van teams, accounts, leveranciers en soorten assets.

Betrouwbaar schalen van digitale businesses met geavanceerde monitoring en analyse
Wavefront van VMware is een cloud-native monitoring- en analytics-platform dat DevOps, inclusief ontwikkelaars en site-reliability engineering-teams, direct inzicht geeft in de prestaties van highly-distributed, web-scale applicaties. Deze Wavefront-update voegt nieuwe enterprise-grade verbeteringen toe, waaronder:

Massale schaalbaarheid van containers: op basis van interne testen heeft VMware gevalideerd dat Wavefront meetgegevens kan opnemen, analyseren en visualiseren vanuit een omgeving met 100.000 containers.

Uitgebreide Pivotal Container Service-integratie (PKS): Wavefront biedt holistische statistieken over Kubernetes metrics om te helpen bij het voorkomen van het monitoren van blinde vlekken. Voortbouwend op de integratie met Pivotal Container Service (PKS), heeft Wavefront een snelle start toegevoegd vanuit PKS programmatische handhaving van vooraf gedefinieerde waarschuwingen voor belangrijke KPI's over gewenste Kubernetes-clusters en -componenten; en kube-state statistieken om een holistisch inzicht te krijgen in de gezondheid van Kubernetes binnen PKS.

Serverloze instrumentation en analytics: nieuwe Lambda SDK en dashboards stellen ontwikkelaars in staat om serverless te leveren met grotere snelheid, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Delta Tellers, een nieuw metriektype, zorgen voor nauwkeurigere rapportage.

Nieuwe visualisaties en AWS UX-verbeteringen: Nieuwe functies bieden realtime inzicht in toepassingen met topologieën voor openbare clouds, gecontaineriseerde en microservices. Wavefront's nieuwe AWS versnellen de tijd voor het oplossen van incidenten door snel te visualiseren waar een incident plaatsvindt en door te dringen tot het item met een vermoedelijke oorzaak. Metrische widgets voor nieuwe visualisatie helpen om anomalieën en incidentoorzaken sneller te identificeren.

Beschikbaarheid
VMware Cloud Assembly, VMware Service Broker, VMware Code Stream en de nieuwe mogelijkheden voor Wavefront by VMware zijn direct beschikbaar. VMware Secure State bevindt zich momenteel in de bèta. Ga naar http://cloud.vmware.com voor meer informatie over VMware Cloud Services.

Lees meer op de VMware site

Door: Witold Kepinski