Omzet uit productlicenties van VMware sterk gegroeid
24-08-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Omzet uit productlicenties van VMware sterk gegroeid

De totale omzet van VMware steeg in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar met 13 procent tot 2,17 miljard dollar. De nettowinst bedroeg 644 miljoen dollar, inclusief een winst van 231 miljoen dollar op een investering in Pivotal Software. De licentie-omzet bedroeg 900 miljoen dollar, een toename van 15 procent.

De operationele kasstromen voor het tweede kwartaal bedroegen 787 miljoen dollar. De vrije kasstromen voor het tweede kwartaal bedroegen 726 miljoen dollar. Licentie-inkomsten plus opeenvolgende wijzigingen in niet-verdiende licentie-inkomsten groeiden 19% jaar-op-jaar.

"Het tweede kwartaal was opnieuw een sterk kwartaal, omdat we in elke regio een goed momentum blijven zien in onze producten- en dienstenportfolio", zegt Pat Gelsinger (foto), CEO van VMware. "Nu we aan een nieuw en opwindend VMworld-seizoen beginnen, vertrouwen klanten steeds meer op VMware als hun essentiële, alomtegenwoordige digitale basis die hun bedrijfstransformatie mogelijk maakt."

"Onze resultaten in het tweede kwartaal waren te danken aan de succesvolle uitvoering van onze strategie en de sterke operationele prestaties van het bedrijf", aldus Zane Rowe, Executive Vice President en Chief Financial Officer van VMware. "Productlicentieboekingen groeiden jaar-op-jaar met dubbele cijfers in alle belangrijke productcategorieën."

Recente hoogtepunten en strategische aankondigingen

In juni ontving VMware Cloud op AWS zijn vierde belangrijke kwartaalupdate, waarmee de service naar Duitsland werd gebracht. VMware Cloud op AWS GovCloud (VS), een toekomstige hybride cloudservice, werd ook in juni geïntroduceerd. Met de service kunnen overheidsinstanties in de Verenigde Staten applicaties op vertrouwde VMware softwaregedefinieerde datacenters op AWS GovCloud (VS) implementeren en uitvoeren.

82 bedrijven van de Fortune 100 hebben NSX geadopteerd en VMware heeft aangekondigd dat T-Systems gebruik zal maken van een Virtual Cloud Network-architectuur, mogelijk gemaakt door VMware NSX Data Center.

Op 5G World Summit 2018 onthulde VMware VMware vCloud NFV-OpenStack Edition 3.0. Met dit softwaregedefinieerde platform kunnen communicatieserviceproviders een telco-gedistribueerde cloud bouwen op basis van open standaarden.

In mei benadrukten VMware en Okta een partnerschap en integratie tussen VMware Workspace ONE en de Okta Identity Cloud, waardoor klanten gemakkelijk en veiliger naar de cloud konden overstappen.

VMware was gepositioneerd als een leider in het inaugurele Gartner Magic Quadrant voor Unified Endpoint Management Tools.

VMware behaalde de hoogst mogelijke score in de cloudmonitoring, productvisie, marktbenadering en criteria voor partnerecosystemen in The Forrester Wave: Hybrid Cloud Management, Q2 2018.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud