Facebook heft schorsing van analysebedrijf Crimson Hexagon op
17-08-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Facebook heft schorsing van analysebedrijf Crimson Hexagon op

Het Amerikaanse analysebedrijf Crimson Hexagon krijgt weer toegang tot het platform van Facebook. Het bedrijf werd eerder geschorst door Facebook, dat de wijze waarop Crimson Hexagon data verzamelt, opslaat en deelt onderzocht.

Facebook bevestigt tegenover VentureBeat dat de schorsing van Crimson Hexagon is opgeheven. Dit analysebedrijf verzamelt openbaar toegankelijke informatie op social media. Bij het aankondigen van de schorsing door Facebook in juli gaf het bedrijf al aan dat er niet naar uitzag dat Crimson Hexagon informatie van Facebook of Instagram onrechtmatig had verzameld. Nu de schorsing is opgeheven kan het bedrijf op Facebook weer data verzamelen.

'Data wordt niet gebruikt voor surveillance'

Dan Shore, financieel directeur van Crimson Hexagon, geeft in een verklaring op de website van het bedrijf aan dat Facebook met name geïnteresseerd was naar samenwerkingen met overheidsorganisaties. Shore wijst erop dat - voor zover bekend bij Crimson Hexagon - geen van haar overheidsklanten data van het bedrijf heeft gebruikt voor surveillancedoeleinden.

Eerder onderzoek van de Washington Post wees uit dat Crimson Hexagon heeft samengewerkt met Amerikaanse overheden en de Turkse overheid. Zo zou de Turkse overheid data van Crimson Hexagon hebben gebruikt om in 2014 Twitter te blokkeren.

Terug naar nieuws overzicht