Brazilië overweegt onderzoek naar machtsmisbruik door Google
16-08-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Brazilië overweegt onderzoek naar machtsmisbruik door Google

De Braziliaanse mededingingsautoriteit Cade overweegt een onderzoek te starten naar machtsmisbruik door Google. Dit aangezien Google fabrikanten van smartphones heeft gedwongen apps en diensten van het bedrijf standaard mee te leveren op Android smartphones.

Dit meldt Alexandre Barreto, hoofd van Cade, aan de Braziliaanse krant Valor Economico. Google kreeg in juli een recordboete van 4,3 miljard euro opgelegd door de Europese Commissie wegens machtsmisbruik met Android. Dit aangezien het bedrijf fabrikanten heeft gedwongen de zoekmachines Google, de webbrowser Chrome en de appwinkel Google Play standaard te installeren op Android-gebaseerde smartphones. De commissie heeft het Amerikaanse techbedrijf opgedragen deze praktijken te staken.

Barreto meldt momenteel de uitspraak van de Europese Commissie te onderzoeken en te analyseren of deze uitspraak grond geeft tot een Braziliaans onderzoek naar Google. Op basis van deze analyse wordt besloten of Cade definitief een onderzoek start naar het bedrijf.

Terug naar nieuws overzicht