Wouter Hoeffnagel - 15 augustus 2018

'BT in gesprek met voormalig Ofcom-topman Stephen Carter over CEO-functie'

BT is in gesprek met Stephen Carter, voormalig CEO van Ofcom, over het vervangen van Gavin Patterson als CEO van BT. Carter is momenteel CEO van uitgeverij en eventorganisator Informa Group.

Al langer is BT op zoek naar een vervanger voor Patterson. Eerder werden onder andere voormalig CEO van O2 UK en de huidige directeur van Verizon Ronan Dunne, voormalige CEO van de consumentendivisie van BT Marc Allera, CEO van het Britse waterbedrijf Severn Trent Liv Garfield en de Nederlander voormalig CEO van het Britse EE Olaf Swantee genoemd als kandidaat. Bloomberg wist begin augustus te melden dat ook Carter, BT CFO Gavin Lowth en CEO van het Zweedse Tele2 Allison Kirkby op de shortlist staan.

'Geen officiële kandidaat'

Sky meldt nu dat Carter inmiddels door BT is benaderd voor de functie. Een anonieme bron rond Carter melden aan Sky echter dat de voormalig CEO van Ofcom geen officiële kandidaat is en niet deelneemt aan het recruitmentproces. De bron sluit echter niet uit dat Carter de komende maanden alsnog overtuigd kan worden de functie bij BT te bekleden.

De zoektocht naar een nieuwe CEO wordt begeleid door bestuursvoorzitter Jan du Plessis van BT. Bronnen rond BT melden aan Sky dat Du Plessis voor het einde van oktober een nieuwe CEO hoopt te kunnen aankondigen.