Dell EMC Service Assurance Suite overgenomen door VMware
10-08-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Dell EMC Service Assurance Suite overgenomen door VMware

VMware maakt bekend een de definitieve overeenkomst te hebben gesloten om de technologie en het team van de Dell EMC Service Assurance Suite over te nemen van Dell EMC. De Suite omvat software voor network health, performance-monitoring en root cause-analyse voor communication service providers (CSP's) en hun klanten. De Dell EMC Service Assurance Suite-technologie wordt toegevoegd aan het VMware Telco NFV-portfolio. Hiermee wil VMware CSP's helpen de operationele betrouwbaarheid van hun core netwerk-, cloud- en IT-domeinen op de fysieke en virtuele infrastructuur te handhaven.

Nu klanten hun huidige 4G services naar 5G overbrengen, wordt service assurance zeer belangrijk. De Dell EMC Service Assurance Suite biedt operators geautomatiseerde mogelijkheden via nauwkeurig root cause analysis-management. VMware gaat de Dell EMC Service Assurance Suite inzetten om klanten te helpen bij het versnellen van virtual network function-implementaties met een end-to-end service assurance.

In gebruik bij CSP's wereldwijd

Het core-aanbod van Dell EMC Service Assurance Suite staat goed aangeschreven bij CSP's. Meer dan 50 CSP's wereldwijd, waaronder veel tier 1-operators, maken gebruik van Dell EMC Service Assurance Suite om nieuwe diensten mogelijk te maken voor klanten zoals enterprises en (lokale) overheidsorganisaties. Zodra de overname is afgerond wil VMware investeren in de platformmogelijkheden als belangrijke component in het Telco NFV-portfolio en zich te richten op modernisering en intelligente automatisering. Dell EMC-klanten blijven toegang houden tot de oplossingen van de Dell EMC Service Assurance Suite op basis van een zakelijke reseller-overeenkomst tussen VMware en Dell EMC.

Door zowel top- als bottom-line druk gaan operators van een hardware-aanpak naar een NFV-gedreven, software gedefinieerde aanpak voor hun core netwerkomgevingen. Hoewel deze stap van cruciaal belang is voor operators om agile diensten te leveren en nieuwe kansen te benutten, wordt hun vermogen om snel te virtualiseren belemmerd door een gebrek aan een effectieve root cause analysis. Dit wordt een steeds belangrijker aandachtspunt, gezien de snelle veranderingen die plaatsvinden binnen operator-netwerken nu zij 4G-services zoals Voice over LTE (VoLTE), implementeren en zich voorbereiden op 5G-gedreven geavanceerde applicaties die IoT, artificial intelligence, machine learning en augmented / virtual Reality ondersteunen.

Proactieve identificatie van problemen

De Dell EMC Service Assurance Suite biedt assurance-mogelijkheden voor service-impact en root cause analysis met zichtbaarheid binnen fysieke en virtuele netwerken, en cloud-omgevingen. Hiermee wordt bepaald hoe resources worden verbruikt en of de service level agreements worden nageleefd. Dankzij deze transparantie kunnen CSP's hun omgeving visualiseren, analyseren en optimaliseren voor snellere oplostijden. Proactieve identificatie van problemen levert een beter rendement op NFV- en IT-investeringen op. De Dell EMC Service Assurance Suite wordt aangevuld met VMware-technologieën, waaronder VMware vCloud NFV, VMware vRealize Operations, VMware vRealize Network Insight, Wavefront by VMware en VMware NSX SD-WAN by VeloCloud.

De overname toont volgens VMware de groeiende inzet van het bedrijf in de telco-industrie. Ook versterkt ver overname de synergie tussen VMware en Dell EMC en kunnen CSP-klanten profijt halen uit de combinatie van VMware- en Dell EMC-oplossingen. "Terwijl carriers zich klaarmaken voor 5G, virtualiseren ze steeds meer edge- en core-netwerken met network functions virtualization, oftewel NFV. Service assurance is cruciaal voor elk netwerk. De bestaande software- en servicemogelijkheden van Dell EMC Service Assurance Suite, gecombineerd met de VMware innovaties, stellen CSP's in staat de transformatie van hun netwerken via NFV te moderniseren en te versnellen na deze deal", zegt Shekar Ayyar, executive vice president, Strategy and Corporate Development and General Manager Telco NFV Group bij VMware. "Het Dell EMC Service Assurance Suite-team staat klaar om onze NFV-activiteiten te versnellen en verder te helpen met ongekende service assurance."

Terug naar nieuws overzicht