Grote netwerkstoring bij Vodafone (update)

09-08-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Grote netwerkstoring bij Vodafone (update)

Vodafone is getroffen door een grootschalige storing. Door de storing kan een deel van de klanten van het bedrijf niet bellen of gebeld worden.

Dit blijkt uit duizenden meldingen die zijn binnengekomen bij Allestoringen. Uit de meldingen blijkt dat de meeste klachten afkomstig zijn uit de randstad, al zijn ook andere delen van Nederland getroffen. Vodafone bevestigt de storing op zijn forum en meldt hard te werken om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Het is niet bekend hoeveel klanten door de storing zijn getroffen. Ook de oorzaak van de storing is onbekend.

Update: De storing bij Vodafone is opgelost. "Er is een korte onderbreking geweest van het signaleringsverkeer (wat zorgt voor routering van spraak, sms en dataverkeer). Tijdens deze onderbreking was er tijdelijk geen verkeer mogelijk, met als gevolg filevorming op het netwerk. Het netwerkverkeer komt inmiddels weer gefaseerd op gang. Dit houdt in dat alle getroffen klanten geleidelijk aan weer verbinding met het netwerk kunnen maken", schrijft de provider op zijn forum. "We adviseren in de tussentijd om het toestel uit en aan te zetten om een nieuwe verbinding met het netwerk tot stand te brengen."

Terug naar nieuws overzicht