Tele2-storing zorgt voor uitval van honderden elektronische enkelbanden

09-08-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Tele2-storing zorgt voor uitval van honderden elektronische enkelbanden

De elektronische enkelband van honderden Nederlanders is afgelopen weekend uitgevallen door een storing bij telecomprovider Tele2. Het toezicht op 450 van de 700 mensen met een enkelband werd hierdoor onderbroken, waardoor niet kon worden gecontroleerd of zij zich bijvoorbeeld aan gebiedsverboden hielden.

Dit meldt de NOS. Het gaat om een wereldwijde storing die afgelopen vrijdag aan het eind van de ochtend begon. De verbinding tussen de enkelbanken en de zogenoemde regiekamer werd zondagochtend weer hersteld, waardoor alle enkelbanken weer gemonitord konden worden. Hierbij is informatie over de verblijfplaats van dragers alsnog uitgelezen. Het ministerie van Justitie en Veiligheid meldt dat hieruit blijkt dat de storing niet heeft geleid tot buitengewoon gedrag bij dragers.

Daarnaast meldt het ministerie dat voor dergelijke situaties een protocol beschikbaar is en op basis van dit protocol maatregelen zijn genomen. Zo zijn gedetineerden die met een enkelband op onbegeleid verlof zouden gaan door de storing met begeleid verlof gestuurd.

Terug naar nieuws overzicht