Galaxy S7 blijkt kwetsbaar voor Meltdown

08-08-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Galaxy S7 blijkt kwetsbaar voor Meltdown

De Galaxy S7 smartphones van Samsung zijn kwetsbaar voor het Meltdown beveiligingslek in microchips. Tientallen miljoenen gebruikers zijn hierdoor kwetsbaar voor cyberaanvallen.

Dit melden onderzoekers van de Oostenrijkse Graz Technical University aan Reuters. Eerder werd gedacht dat de Galaxy S7 niet kwetsbaar was voor Meltdown. Dit blijkt dus wel het geval te zijn. Het team presenteert details over zijn bevindingen op de Black Hat conferentie, die vandaag in Las Vegas plaatsvindt. 

Andere modellen

Momenteel wordt onderzocht of ook andere modellen smartphones van Samsung kwetsbaar zijn voor Meltdown. "Mogelijk zijn er meer telefoons getroffen waar wij niet van op de hoogte zijn", aldus onderzoeker Michael Schwarz tegenover Reuters. "In potentie zijn honderden miljoenen telefoons getroffen door Meltdown zonder dat hiervoor patches beschikbaar zijn, aangezien de leveranciers hier niet vanaf weten."

Samsung meldt in een reactie sinds vorige maand een update voor Galaxy S7 modellen beschikbaar te stellen die de apparaten beschermt tegen Meltdown. "Samsung neemt security zeer serieus en zowel onze producten als diensten zijn ontworpen met security als een prioriteit", aldus het bedrijf in een verklaring. Een woordvoerder van Samsung wil niet aangeven hoeveel Galaxy S7's kwetsbaar zijn voor Meltdown. Wel wijst de woordvoerder erop dat er geen gevallen bekend zijn waarbij Meltdown is uitgebuit om een S7 aan te vallen en dat andere Samsung smartphones voor zover bekend niet kwetsbaar zijn.

Terug naar nieuws overzicht
Security