'Facebook vraagt klantgegevens op bij Amerikaanse banken'

07-08-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

'Facebook vraagt klantgegevens op bij Amerikaanse banken'

Facebook heeft bij verschillende Amerikaanse banken gegevens van klanten opgevraagd, waaronder transacties en saldi op rekeningen. De vraag zou onder meer bij de banken JPMorgan Chase, Wells Fargo, Citigroup en US Bancorp zijn neergelegd.

Dit meldt The Wall Street Journal. Bronnen van de krant stellen dat Facebook nieuwe diensten wil aanbieden en daarom dergelijke informatie opvraagt bij banken. Zo wil het bedrijf gebruikers onder meer de mogelijkheid gaan bieden bankgegevens in te zien via Facebook Messenger. Daarnaast zou het bedrijf de gegevens willen gebruiken voor fraudepreventie en databescherming.

Een van de betrokken banken zou inmiddels vanwege privacyredenen zijn afgehaakt. Om welke bank het precies gaat is niet duidelijk. In een reactie aan The Wall Street Journal bevestigt Facebook met zowel banken als creditcardmaatschappijen in gesprek te zijn over diensten rond onder meer het beheer van accounts. Het bedrijf benadrukt de gegevens niet te willen gebruiken voor advertenties en deze niet te willen delen met derde partijen.

Terug naar nieuws overzicht