BusinessAthletes & BPSolutions bereiken tweede ronde IBM Watson Build Challenge

07-08-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

BusinessAthletes & BPSolutions bereiken tweede ronde IBM Watson Build Challenge

BusinessAthletes en BPSolutions zijn door naar de tweede ronde van de wereldwijde IBM Watson Build Challenge 2018. De bedrijven doen mee aan de challenge met de ‘Market Driver Analyzer’, een Artificial Intelligence (AI) oplossing voor Business Strategy toepassingen.

In de IBM Watson Build Challenge strijden organisaties tegen elkaar met de beste ideeën op het gebied van Artificial Intelligence toepassingen. In deze tweede ronde wordt op Europees niveau gestreden wie er namens Europa naar de wereldwijde finale gaat.

Market Driver Analyzer

Diederik van Braam van Vloten (links op de foto), Partner bij BusinessAthletes en verantwoordelijk voor Data Science en Technology, vertelt: “De Market Driver Analyzer is een toepassing die het tijdsintensieve proces van trend- en key driver analyses automatiseert om de marktrichting te voorspellen en in te schatten. Een belangrijk voordeel is dat de resultaten ‘unbiased’ zijn en daarmee de effectiviteit in de strategische besluitvorming significant vergroot.”

Mark de Groot (rechts op de foto), Algemeen Directeur bij BPSolutions vult aan: “Met de samenwerking tussen BusinessAthletes en BPSolutions wordt strategisch advies gecombineerd met diepgaande technologische kennis op het gebied van AI. Voor de technologie is dan ook gekozen om te werken met het IBM Watson platform. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende API’s om het gehele proces te ondersteunen. Te denken valt aan het analyseren, verrijken, het kwalificeren, kwantificeren en classificeren van trends.”.

Terug naar nieuws overzicht