Siemens neemt Mendix over

02-08-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Siemens neemt Mendix over

Siemens neemt Mendix, gespecialiseerd in low-code applicatie-ontwikkeling, over. Siemens wil met behulp van technologie van Mendix het ecosysteem rond MindSphere laten groeien en applicatie-ontwikkeling met een factor tien versnellen. Dit moet helpen de omarming van MindSphere te versnellen. Siemens betaalt 620 miljoen euro voor Mendix.

Het Nederlandse Mendix blijft als onderdeel van Siemens onder zijn eigen merknaam actief en blijft zijn low-code platform leveren aan zowel bestaande als nieuwe klanten. Het bedrijf wordt onderdeel van de Digital Factory Division van Siemens, terwijl het Mendix platform ook in andere divisies van Siemens wordt uitgerold. Ook gaat Siemens investeren in de product roadmap van Mendix.

Omarming van MindSphere versnellen

"We nemen Mendix over om onze leidende positie in het digitaliseren van de industriële wereld te versterken, wat een hoeksteen is van onze Vision 2020+", legt Klaus Helmricht, lid van de bestuursraad van Siemens, uit. "Mendix is een leider in het snel ontwikkelende low-code segment en hun platform zal onze klanten helpen MindSphere sneller te omarmen door cloud-gebaseerde applicatie-ontwikkeling voor het Industrial Internet of Things (IIoT) te versnellen."

"Als onderdeel van onze digitaliseringsstrategie zal Siemens blijven investeren in software voor het digitale enterprise. Met de overname van Mendix blijft Siemens zijn Digital Enterprise en MindSphere IoT portfolio uitbreiden met cloud domein expertise, cloud agnostische platformoplossingen en vaardige mensen", aldus Jan Mrosik, CEO van de Digital Factory Division van Siemens.

Sterke groei verwacht

Mendix is in 2005 opgericht in Rotterdam en heeft zijn hoofdkantoor in de Amerikaanse stad Boston. Het bedrijf heeft ruim 400 werknemers in dienst en heeft dankzij zijn Software-as-a-Service businessmodel voor 90% recurrente sales. Siemens verwacht dat Mendix in de toekomst sterke groei blijft vertonen, zowel in de segmenten waarin het bedrijf al langer actief is als binnen het klantenbestand van Siemens.

De overname moet nog worden goedgekeurd en wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2019 goedgekeurd. Derek Roos (foto) blijft als CEO actief bij het bedrijf en treedt toe tot het Siemens PLM Software senior managementteam.

Terug naar nieuws overzicht