Ordina helpt klanten bij transitie naar datagedreven organisatie

Ordina helpt klanten bij transitie naar datagedreven organisatie

30-07-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Ordina helpt klanten bij transitie naar datagedreven organisatie

Ordina helpt klanten bij transitie naar datagedreven organisatie met datawarehouse automation-oplossingen van WhereScape. Ordina, de grootste, onafhankelijke ICT-dienstverlener in de Benelux, en WhereScape, leverancier van automatiseringssoftware voor data-infrastructuren, hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Hiermee spelen zij in op de toenemende vraag naar ETL-werkzaamheden (Extraction, Transformation and Load) en datawarehouse automation in de Benelux. Door de samenwerking kunnen Ordina en WhereScape hun klanten optimaal faciliteren bij hun transitie naar een datagedreven organisatie.

ETL-werkzaamheden 

Als ICT-dienstverlener krijgt Ordina al jaren steeds meer verzoeken voor ETL-werkzaamheden. Ook ervaart Ordina door de toenemende hoeveelheid beschikbare data en de groeiende vraag naar data steeds meer behoefte aan structuur en overzicht. Automatisering van de data-infrastructuren helpt organisaties om de time-to-market te verkorten, kosten te reduceren en de kwaliteit van de data te verbeteren. Marc Peeters, Head of Expertise bij Ordina en eindverantwoordelijk voor Data Driven Partnership Management: “Wij helpen onze klanten in het proces op weg naar een intelligente datagedreven organisatie. Eenvoudiger ETL processen zijn daarin cruciaal. Na uitgebreide testen hebben we voor de oplossing van WhereScape gekozen. Deze biedt niet alleen een state of the art ETL-proces maar ook de mogelijkheid om de toekomstige uitdagingen en behoeftes van onze klanten te faciliteren.”

Eenvoudig automatiseren 

WhereScape maakt het mogelijk om datawarehouses, data vaults en datamarts snel, eenvoudig en efficiënt te automatiseren - al dan niet (volledig) cloudgebaseerd. Organisaties kunnen daarbij eenvoudig big data en real-time datadiensten integreren. Met WhereScape 3D kunnen organisaties bijvoorbeeld hun data-infrastructuren eenvoudig vormgeven, visualiseren en plannen. WhereScape RED versnelt de ontwikkeling, uitrol en processen van data-infrastructuur projecten en WhereScape Data Vault Express stelt organisaties in staat om de data lifecycle te automatiseren en ontwikkelprocessen te versnellen.

Business Intelligence en datamanagement

Vincent Calcagnile, Sales Director EMEA bij WhereScape: “Internationaal gezien loopt de Benelux merkbaar voor op het gebied van Business Intelligence en datamanagement. We zijn dan ook ontzettend blij dat we door de samenwerking met een vooruitstrevende partij als Ordina tegemoet kunnen komen aan de vraag uit de markt. Met dit partnership willen we er aan bijdragen dat bedrijven kunnen innoveren en tegelijkertijd efficiënt om kunnen gaan met hun resources. Niet alleen door budgetten effectiever in te zetten, maar ook door medewerkers in staat te stellen om hun tijd en creativiteit daar in te zetten waar zij het meeste waarde toevoegen.”

Terug naar nieuws overzicht