Mendix pakt toppositie in Gartner's 2018 Magic Quadrant

20-07-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Mendix pakt toppositie in Gartner's 2018 Magic Quadrant

Mendix, cloudplatform voor low-code en AI-ondersteunde app-levering, heeft aangekondigd dat het voor het tweede opeenvolgende jaar is benoemd als een van de leiders in het ‘Gartner Magic Quadrant for Mobile App Development Platforms’ (Jason Wong, Van L. Baker, Adrian Leow en Marty Resnick, 17 juli 2018).

Mobile Application Development Platforms (MADP) bieden Rapid Application Development (RAD)-functies voor ontwerp, ontwikkeling en cross-platform inzet van mobiele applicaties. Met deze oplossingen kan het bedrijf een volledige reeks mobiele services gebruiken, van multi-experience front-ends, native apparaat-functies, offline gebruik en back-end services. Use cases omvatten het volledige spectrum van business-to-employee, business-to-business en consumenten-apps.

"De dagen van traditionele mobiele applicatieontwikkeling zijn voorbij. Bedrijven hebben platforms nodig die een snelle ontwikkeling van persoonlijke en omgevingservaringen ondersteunen, die zich uitstrekken over meerdere digitale aanraakpunten, "aldus Derek Roos, mede-oprichter en CEO van Mendix. "Onze klanten bereiken betere bedrijfsresultaten door sterke mobiele back-end mogelijkheden te benutten met flexibele front-end technologieën. Mendix is het enige platform dat een continuüm van ontwikkelaars in staat stelt om het volledige scala van fit-for-purpose-apps en ervaringen te leveren. Het is geweldig om te zien dat onze strategie opnieuw resulteert in een sterke leiderschapspositie bij Gartner. "

Het enige ontwikkelplatform voor mobiele apps voor business en professionele ontwikkelaars

Door de combinatie van full-stack visuele ontwikkelingsmogelijkheden, een cloud-native architectuur en een geïntegreerde set tools voor de volledige levenscyclus van applicaties, is Mendix uitermate geschikt om hogesnelheid-applicatieontwikkeling mogelijk te maken, zodat bedrijven in staat zijn tot het volgende:

  • Ondersteunen van business en professionele ontwikkelaars: Mendix biedt een webgebaseerde WYSIWYG-omgeving zodat Business Developers snel prototypen kunnen maken en full-stack applicaties visueel kunnen modelleren zonder code te hoeven gebruiken. Professionele ontwikkelaars kunnen deze prototypen vervolgens omzetten naar productierijpe apps door complexe logicafunctionaliteit en aangepaste code-uitbreidingen toe te voegen met behulp van een rich-client IDE.
  • Eén keer bouwen, overal draaien: Mendix ondersteunt de ontwikkeling van responsieve cross-platform apps, zonder inzet van meerdere tools en code bases. Ontwikkelaars kunnen snel attractieve gebruikersinterfaces en -ervaringen ontwerpen door gebruik te maken van herbruikbare design-elementen, native apparaat-functies en volledige offline functionaliteit.
  • Smart experiences creëren: ontwerp slimme, aansprekende gebruikerservaringen die gebruik maken van IoT en cognitieve services, evenals nieuwe gebruikersinteractiemethoden, zoals gespreksinterfaces, chat-bots en virtual personal assistants (VPA's). Met behulp van Mendix kunnen ontwikkelaars pre-built connectors slepen en neerzetten om deze mogelijkheden aan hun apps te koppelen, zonder code te hoeven schrijven.
  • Agile ontwikkeling bevorderen: met agile projectmanagementmogelijkheden en een ingebouwde feedback-loop, bevordert Mendix snelle, iteratieve ontwikkeling na een Biz DevOps-benadering, die real-time samenwerking tussen business stakeholders, ontwikkelaars en operationele engineers ondersteunt. Teams kunnen snel MVP's leveren die een aantal belangrijke functies hebben, en vervolgens gebruikersfeedback gebruiken om applicaties in de loop van de tijd stapsgewijs te verbeteren.

Mendix biedt de allereerste AI-geassisteerde applicatieontwikkeling met cloud-native deployment-opties

Mendix introduceerde de eerste AI-geassisteerde ontwikkelingscapaciteit van de industrie. Op basis van machine learning (ML) analyse van meer dan 5 miljoen geanonimiseerde applicatiestromen, gebouwd met Mendix in 15 industrietakken, biedt Mendix Assist een nauwkeurigheid van 90% bij next-step suggesties en expertkwaliteit, performance en onderhoudsaanbevelingen.

Mendix is ook het enige low-code platform dat gebruik maakt van containerisatie als kerntechnologie voor mobiele backend services, zodat bedrijven de flexibiliteit hebben om hun apps uit te voeren in elke Cloud Foundry of Docker-gebaseerde omgeving, inclusief Kubernetes. Het Mendix-platform ondersteunt hybride computermodellen met verticale en horizontale autoscaling en biedt krachtige hoge beschikbaarheid, met een zeer lage latency, voor failovers in meerdere beschikbaarheidszones.

Download het Gartner Magic Quadrant for Mobile App Development Platforms

Een gratis exemplaar van het volledige rapport is hier beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

low-code