F5 benoemd Mary Gardner als Chief Information Security Officer

18-07-2018 | door: Redactie

F5 benoemd Mary Gardner als Chief Information Security Officer

F5 Networks heeft Mary Gardner benoemd als Chief Information Security Officer (CISO). Gardner maakt deel uit van het managementteam en is verantwoordelijk voor de wereldwijde inspanningen van F5 op het gebied van informatiebeveiliging. Tot haar takenpakket behoren onder meer het opstellen van de strategie, beheer, governance en de controle op de uitvoering. In haar rol van CISO zal zij continu monitoren of de prestaties en het gevoerde beleid van F5 op het gebied van informatiebeveiliging voldoen aan de geldende wet- en regelgeving en de hoogste standaarden in de branche.

strategische input 

Gardner zal zich hoofdzakelijk richten op de beveiligings-, compliance- en information security-aspecten van F5. Daarnaast gaat ze strategische input leveren voor verdere productontwikkeling, in lijn met F5’s bestaande beveiligingsaanbod en technologie-roadmap, alsook voor onderzoek dat F5 uitvoert op het gebied van cybersecurity en bedreigingen.

Applicatiebeveiliging 

"Beveiliging is een topprioriteit voor elke organisatie en iemand die op dit vlak de lijnen uitzet, is essentieel”, stelt Tony Bozzuti, CIO en SVP voor Informatietechnologie bij F5. "Mary heeft in vorige functies bewezen over veel kennis en uitgebreide vaardigheden te beschikken als het gaat om applicatiebeveiliging. Ze geldt als een autoriteit op haar gebied. Ik ben er dan ook van overtuigd dat zij een waardevolle bijdrage gaat leveren aan F5’s inspanningen op het gebied van security, met als doel de multi-cloud omgevingen en digitale transformaties van onze klanten optimaal te ondersteunen.”

Uitgebreide expertise 

Gardner heeft uitgebreide expertise op het gebied van beveiliging, compliance en risicobeheer, opgedaan in verschillende branches zoals de gezondheidszorg, de financiële sector en transport en logistiek. Ze komt over van Seattle Children's, waar ze eveneens de functie van CISO bekleedde. Daarvoor had ze leidinggevende functies op het gebied van security bij onder meer Fred Hutchinson cancer research centre, de Haven van Seattle, JPMorgan Chase en Washington Mutual.

Terug naar nieuws overzicht
Security