Mendix realiseert recordcijfers in de eerste helft van 2018

12-07-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Mendix realiseert recordcijfers in de eerste helft van 2018

Mendix, aanbieder van cloudplatform voor low-code en AI-ondersteunde app-levering, heeft het tweede kwartaal van 2018 als zijn beste kwartaalresultaat ooit aangekondigd, met een jaar-op-jaar-groei in boekingen van 88 procent in de eerste helft van 2018, vergeleken met de eerste helft van 2017. Exacte omzet en winst cijfers geeft het bedrijf niet.

"Onze klanten erkennen de enorme waarde die ze verkrijgen door de bedrijfsbrede toepassing van ons platform", zegt Derek Roos (foto), CEO en medeoprichter van Mendix. "Naarmate de low-codemarkt volwassen wordt, zien we dat meer ondernemingen grote, complexe core systemen creëren met behulp van ons platform. Ik ben verheugd dat onze focus op het succesvol laten zijn van onze klanten een sterke groei in al onze regio's oplevert."

Terwijl ondernemingen investeren in het digitaliseren van hun activiteiten, groeit de vraag naar bedrijfsapplicaties aanzienlijk sneller dan de capaciteit van IT-organisaties om deze te leveren, aldus Roos. "High-productivity aPaaS-oplossingen bieden RAD-functies (Rapid Application Development) voor ontwikkeling, implementatie en uitvoering - in de cloud - en Gartner voorspelt dat tegen 2020 ten minste 50% van alle nieuwe zakelijke applicaties met high-productivity toolsets zullen worden gemaakt."

Hoogtepunten van de eerste helft van het jaar zijn onder meer:

Groei in boekingen - Mendix voltooide zijn beste kwartaalresultaat ooit met meer dan 250% jaar-op-jaar-groei in Noord-Amerika en een bedrijfsrecord ASP’s in alle regio's.

Groei teamleden - Mendix verhoogde het aantal teamleden met 24% in de eerste helft van 2018 en werd door Forbes beoordeeld als het beste cloudcomputing-bedrijf om voor te werken op basis van feedback-gegevens van Glassdoor.

SAP Partnership Momentum - SAP's Solution Extension SAP Cloud Platform Rapid Application Development (RAD) by Mendix zag een sterke erkenning en vroege adoptie in de markt door de innovatieprijs voor app-ontwikkeling die werd toegekend aan Andritz, een wereldleider in de levering van apparatuur en systemen.

IBM Partnership Launch - Mendix heeft een wereldwijde samenwerking aangekondigd met IBM, waarmee IBM het Mendix-platform op de IBM Cloud zal verkopen en ondersteunen, waardoor ontwikkelaars de flexibiliteit krijgen om snelle applicatie-ontwikkelingstools, cloudservices en cloud-runtimes onder één abonnement te gebruiken.

Wereldwijde expansie - Mendix zette zijn internationale expansie voort en opende een nieuw kantoor in Frankfurt, Duitsland, om de groei in de DACH-regio te ondersteunen. Deze nieuwe locatie is een aanvulling op de vestigingen van Mendix in de VS, Groot-Brittannië, Nederland en Zuid-Afrika, ter ondersteuning van zijn snelgroeiende basis van partners en klanten over de hele wereld.

Universitair programma - Het enige onderwijsprogramma in zijn soort, Mendix University verdubbelde bijna zijn academische partners tot 48 wereldwijd, waardoor de volgende generatie van bedrijfsontwikkelaars in staat is om ideeën in applicaties te vertalen zonder een enkele regel code te schrijven.

Analyst Recognition - Mendix werd benoemd tot een leider in het Magic Quadrant Gartner 2018 for Enterprise High Productivity Application Platform as a Service, waarbij het voor het tweede achtereenvolgende jaar het hoogst geplaatst was op de as ‘completeness of vision’.

De eerste AI-ondersteunde ontwikkelingscapaciteit van de industrie - Gebaseerd op machine learning (ML) analyse van meer dan 5 miljoen geanonimiseerde applicatiestromen in 15 industrieën, biedt Mendix Assist een nauwkeurigheid van 90% bij volgende suggesties en aanbevelingen voor kwaliteit, prestaties en onderhoud van experts. Ondernemingen kunnen Mendix Assist gebruiken om de kosten en tijdsimpact van defecten met een factor 100 te verminderen.

Nanoflows - Mendix Nanoflows vereenvoudigen de ontwikkeling van client applications door ontwikkelaars in staat te stellen applicatielogica visueel te modelleren die wordt uitgevoerd op een mobiel apparaat of in een webbrowser om apps te maken die dynamischer en responsiever zijn - zelfs wanneer ze offline zijn.

Een recente review van klanten op G2 Crowd stelt: "Mendix heeft, in tegenstelling tot andere platforms, een sterke focus op het versnellen van business en development. Waar anderen een meer ontwikkelingsgerichte focus hebben, biedt Mendix meer tools om te organiseren en samen te werken. Dus door te kiezen voor dit platform versnelt u niet alleen de ontwikkeling, maar stelt u uw bedrijf ook in staat om zich aan te passen aan deze mogelijkheid. Ze bieden ook diensten voor het ontwerpen en uitvoeren van uw digitale praktijk, waardoor Mendix zoveel meer is dan alleen maar een ander platform.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Financieel