Gegevens van 21 miljoen Timeshop gebruikers uitgelekt

09-07-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Gegevens van 21 miljoen Timeshop gebruikers uitgelekt

Gegevens van 21 miljoen Timeshop gebruikers zijn uitgelekt. Zowel namen, telefoonnummers als e-mailadressen zijn buitgemaakt via de herinneringen-app.

Timeshop is een app waarmee gebruikers dagelijks foto's te zien krijgen die zij exact één of meerdere jaren geleden hebben genomen. De app is populair en telt miljoenen gebruikers. Het bedrijf meldt op woensdag 4 juli een cyberaanval te hebben gedetecteerd die nog gaande was. Het bedrijf stelt direct te hebben ingegrepen en de aanval te hebben gestopt. Aanvallers zijn er echter desondanks in geslaagd gegevens van 21 miljoen gebruikers te stelen. 

Bij de aanval zijn namen, telefoonnummers en e-mailadressen van gebruikers buitgemaakt. Timeshop biedt gebruikers ook de mogelijkheid foto's te uploaden naar servers van het bedrijf. Deze foto's zijn niet buitgemaakt, benadrukt Timeshop. Daarnaast zijn ook privéberichten, financiële gegevens en informatie over gekoppelde social media-accounts niet uitgemaakt. Wel zijn 'koppel-tokens' gestolen, waarmee Timeshop toegang had tot andere social media-accounts. Deze token zijn gedeactiveerd om misbruik te voorkomen.

Terug naar nieuws overzicht
Security