Kim Dotcom mag worden uitgeleverd aan VS

08-07-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Kim Dotcom mag worden uitgeleverd aan VS

Internetondernemer Kim Dotcom mag worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten (VS). Dit heeft het Nieuw-Zeelandse hof bepaald. De oprichter van Megaupload en het latere Mega kan in de VS een hoge celstraf opgelegd krijgen wegens het schenden van auteursrechten.

Dit meldt persbureau ANP. Dotcom werd in 2012 in het Nieuw-Zeelandse Auckland opgepakt, waarbij zijn bedrijf Megaupload op verzoek van de VS aan banden wordt geleverd. In de VS is Dotcom eerder al veroordeeld voor onder andere witwassen en het schenden van auteursrechten. De VS vraagt sindsdien om de uitlevering van Dotcom.

Uitlevering

Een rechtbank in Nieuw-Zeeland oordeelde vorig jaar al kan Dotcom mag worden uitgeleverd aan de VS. Dotcom ging in beroep tegen deze uitspraak, waarna het hof zich over de zaak heeft gebogen. Het hof stelt de lagere rechtbank nu in het gelijk en bevestigt hiermee dat Dotcom mag worden uitgeleverd.

De advocaat van Dotcom heeft al laten weten dat zijn cliƫnt opnieuw in beroep gaat en de zaak zal worden voorgelegd aan het Hooggerechtshof. Ook geeft de advocaat aan te verwachten dat Dotcom de rechtszaak uiteindelijk zal winnen.

Terug naar nieuws overzicht