Netwerkarchitectuur campus Friesland College vernieuwd

06-07-2018 | door: Redactie

Netwerkarchitectuur campus Friesland College vernieuwd

Aruba, a Hewlett Packard Enterprise company (NYSE: HPE) – toonaangevend leverancier van next-generation netwerkoplossingen – levert een flexibele netwerkinfrastructuur aan de campus van de Nederlandse onderwijsaanbieder Friesland College. De installatie van het nieuwe netwerk en de bijbehorende mobiele applicatie is verzorgd door Aruba-partner SecureLink.

Aruba 8400 Campus Core
Het netwerk van Friesland College is gebaseerd op Aruba Mobile First Architecture. Alle access points worden gemanaged via mobility controllers en toegang wordt gereguleerd via Aruba ClearPass Policy Manager. Het Friesland College heeft volledige zichtbaarheid en controle over het totale netwerk via Aruba AirWave Network Management. Het netwerk van de campus wordt versterkt dankzij Aruba edge- en distribution-switches. Het gehele netwerkverkeer verloopt nu via Aruba 8400 Campus Core-switches. Dit biedt inzicht, analytics en flexibiliteit in hoe het netwerk wordt gemonitord, gemanaged en onderhouden. Het Friesland College is wereldwijd de eerste partij die kiest voor de Aruba 8400. Deze architectuur biedt onderwijsinstellingen de mogelijkheid om de nieuwste ontwikkelingen, zoals Internet of Things (IoT) en Artificial Intelligence (AI), flexibel te integreren met meer dan voldoende ruimte voor netwerkverkeer en -doorvoer.

Integratie en automatisering van TOPdesk
Dankzij een integratie van Aruba 8400 met TOPdesk, het ticketsysteem van het Friesland College, is automatisering van het ticketproces mogelijk. Sinds 2012 zet het Friesland College de TOPdesk-applicatie in ter ondersteuning van de Information Technology Infrastructure Library (ITIL), vanaf 1 september 2018 doet het dat ook voor de facility-processen. De Network Analytic Engine-agent van Aruba 8400 monitort of er configuratieveranderingen plaatsvinden en maakt in dat geval automatisch een ticket aan via de TOPdesk-API. Ronald Kollen, stafmedewerker ICT van het Friesland College: “Door deze automatisering zijn we altijd compliant met de processen omtrent verandermanagement, en kan de netwerk-engineer zich richten op de benodigde veranderingen in plaats van andere processen. Automatisering van dit proces zorgt bovendien voor efficiëntie op administratief gebied. Ook kunnen onze andere IT-medewerkers tweedelijns support inzetten voor een betere beoordeling van de problemen die zich kunnen voordoen na configuratieveranderingen.”

Foeke Hoekstra, teamleider Automatisering bij het Friesland College: “Met de nieuwe core- en distributie-infrastructuur zijn we klaar voor de digitale transitie binnen de onderwijswereld in de komende jaren. Dankzij Aruba 8400 kunnen we opschalen naar acht keer 100 GbE. Dat biedt ons de ruimte om nieuwe cloudapplicaties en AI-oplossingen toe te voegen en IoT te ondersteunen. Ook kunnen we een betrouwbare gestandaardiseerde mobile first-ervaring bieden aan onze 15.000 studenten en 1.100 medewerkers op tien verschillende locaties, waarmee we onze in-house IT-resources ontlasten. We verwachten dat negentig procent van onze studenten op korte termijn volledig draadloos zal werken.”

Klaar voor de digitale toekomst
Met nieuwe mobiele-samenwerkingsapplicaties profiteren studenten van een gepersonaliseerde onderwijservaring. Zij kunnen eenvoudig bestanden uploaden, persoonlijke roosters bekijken en afspraken inplannen. Bert Leegwater, Country Sales Manager bij Aruba: “Aruba helpt onderwijsinstellingen zich klaar te maken voor de digitale toekomst. Doordat wij het volledige proces op ons nemen, zijn hiervoor aan klantzijde geen enorme netwerkteams nodig. Dit geldt ook voor het Friesland College. Dankzij deze oplossing profiteert men van betere zichtbaarheid, automatisering en flexibiliteit binnen de netwerkarchitectuur. Het integreren en beheren van nieuwe applicaties is een stuk eenvoudiger en gebruikers hebben veilige en gestandaardiseerde toegang tot het netwerk, verspreid over meerdere locaties. Het is mooi om te zien dat het Friesland College met de oplossing voorloopt op veel andere onderwijsinstellingen in ons land, maar nog mooier om te bedenken hoe het in de toekomst zal profiteren van alle nieuwe mogelijkheden voor digitaal onderwijs.”

Lees het volledige verhaal op: https://www.arubanetworks.com/assets/_nl/cs/CS_Friesland-Switching.pdf

Terug naar nieuws overzicht