Redactie - 05 juli 2018

Bedrijven zien automatisering als hét antwoord op tekort aan cybersecurity-expertise

Juniper Networks,  speler in geautomatiseerde, schaalbare en veilige netwerken, publiceert vab=n de resultaten van een onderzoek dat het in samenwerking met het Ponemon Institute uitvoerde. Uit het onderzoeksrapport “The Challenge of Building the Right Security Automation Architecture” blijkt dat bedrijven automatisering als dé oplossing zien voor het tekort aan interne cybersecurity-expertise en het verbeteren van de beveiliging. De meerderheid van hen heeft er echter moeite mee om te bepalen wat zij precies moeten automatiseren en wanneer en hoe zij dat moeten doen.

Volgens Cybersecurity Ventures zal cybercriminaliteit in 2021 het bedrijfsleven wereldwijd voor meer dan 6 biljoen dollar schade berokkenen en zullen 3,5 miljoen beveiligingsvacatures onvervuld blijven. Meer dan de helft (57%) van de respondenten zegt niet in staat te zijn om het beveiligingstalent aan te trekken dat nodig is om hun tools voor het automatiseren van de beveiliging te benutten. Terwijl cybercriminelen steeds verder automatiseren zonder belemmerd te worden door enige wet- en regelgeving, hebben bedrijven te kampen met onderbezette beveiligingsteams, handmatige processen, incompatibele systemen en complexe beleidsregels. Daarmee worden beveiligingsprofessionals bevolven onder taken die de organisatie weinig waarde bieden.

“Het cybercriminele landschap is ongekend groot, goed georganiseerd en sterk geautomatiseerd. Cybercriminelen hebben diepe zakken en zijn niet gebonden aan regels, en voeren daarmee de boventoon”, zegt Amy James, directeur Security Portfolio Marketing bij Juniper Networks. “Bedrijven moeten het speeldveld egaliseren. Je kunt cybercriminelen simpelweg niet met handmatige beveiligingsprocessen bestrijden, en al helemaal niet hun volgende aanvallen anticiperen. Automatisering is van levensbelang.”

Lees meer in het onderzoeksrapport “The Challenge of Building the Right Security Automation Architecture”