De Telegraaf bood Kaspersky aan hack in vervolgartikel te ontkrachten
03-07-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

De Telegraaf bood Kaspersky aan hack in vervolgartikel te ontkrachten

De Telegraaf Media Group (TMG) blijkt Kaspersky Lab een aanbod te hebben gedaan om het geschil tussen beide partijen over een eerder gepubliceerd artikel in De Telegraaf op te lossen. De TMG heeft aangeboden een vervolgartikel in De Telegraaf te publiceren waarin nadrukkelijk uiteen wordt gezet dat het Utrechts kantoor van Kaspersky niet is gehackt.

Dit maakt Bas Le Poole, de advocaat van TMG, bekend tegenover NU.nl. Het aanbod is gedaan in de aanloop naar de eerste zitting in de rechtszaak tussen Kaspersky Lab en TMG, die 2 juli plaatsvond. De zaak draait om een artikel dat op 3 februari in De Telegraaf werd gepubliceerd. In dit artikel wordt gesuggereerd dat het netwerk van Kaspersky Lab is binnengedrongen door hacker Rian van Rijbroek. In de rechtszaak eist Kaspersky Lab dat De Telegraaf het artikel rectificeert.

Eerder artikel ontkrachten

Le Poole meldt dat TMG heeft aangeboden een vervolgartikel te publiceren waarin dit eerdere artikel wordt ontkracht. In het artikel wilde De Telegraaf melden dat het Utrechtse kantoor van Kaspersky Lab niet is gehackt en hacker Rian van Rijbroek ontkent binnen te zijn gedrongen op het netwerk van het bedrijf.

Het aanbod is echter door Kaspersky Lab afgeslagen. "Het conceptartikel laat de rol van De Telegraaf volkomen onbelicht", zei Harco Enting van Kaspersky Lab tijdens de rechtszaak, meldt NU.nl. Enting stelt dat in het artikel wordt gesuggereerd dat Van Rijbroek de woorden onder druk heeft toegenomen, terwijl De Telegraaf 'slechts verslag heeft gedaan van de feiten'. Le Poole noemt de rol van De Telegraaf 'niet relevant' en stelt dat het erom gaat of er wel of niet een hack heeft plaatsgevonden.

Le Poole meldt dat het aanbod van TMG nog steeds geldt. De rechter doet op 16 juli uitspraak in de zaak.

Terug naar nieuws overzicht
Security