Kuehne + Nagel Group schaalt goed met pay-per-use IT

Kuehne + Nagel Group schaalt goed met pay-per-use IT

Kuehne + Nagel Group schaalt goed met pay-per-use IT

02-07-2018 | door: Witold Kepinski

Kuehne + Nagel Group schaalt goed met pay-per-use IT

Hewlett Packard Enterprise (HPE) introduceerde eind 2017 HPE GreenLake. Dit portfolio met pay-per-use oplossingen is beschikbaar voor de belangrijkste workloads van klanten. Producten binnen het portfolio richten zich op big data, back-up, open database en edge computing. Als onderdeel van de aanhoudende focus van HPE op het aanbieden van producten op basis van werkelijk gebruik kondigt het bedrijf ook de nieuwe naam en verbeteringen aan voor HPE GreenLake Flex Capacity, een service voor flexibel gebruik van infrastructuren. Kuehne + Nagel Group, een van de eerste HPE Greenlake gebruikers, ziet veel business voordelen en outcomes.

IT-teams staan onder een steeds hogere druk om oplossingen snel, maar tegen lage kosten en risico’s te leveren. De verschuiving naar een consumptiemodel en ‘everything-as-a-service’ versnelt weliswaar de business, maar zorgt ook voor minder controle bij de IT-afdeling. Daarom hebben volgens HPE bedrijven on-premises flexibele infrastructuuromgevingen nodig, met cloud mogelijkheden voor workloads. HPE GreenLake moet de IT-ervaring vereenvoudigen en klanten keuzes bieden waar workloads geplaatst worden en hoe ze flexibel afgenomen kunnen worden.

Infrastructuur

Jim Pavia, VP Global Infrastructure IT Americas bij de internationale logistiek en supply chain vrachtspecialist Kuehne + Nagel Group, heeft de as as service diensten van HPE GreenLake inmiddels in gebruik. “HPE is voor ons een strategische technologie leverancier en partner. We gebruiken veel HPE infrastructuuroplossingen, zoals Aruba lan- en wireless switching. Verder ook HPE 3PAR all-flash storage en HPE Synergy composable infrastructure. De laatste zes maanden hebben we HPE Greenlake as a services in gebruik die tot nu voor ons goede resultaten heeft opgeleverd.”

Data

Pavia vervolgt: “Het consumptiemodel van HPE GreenLake past in onze strategie en onze klant vraag, zoals forecast van storage. GreenLake biedt heldere scenario’s wat gaat er gebeuren, bijvoorbeeld rond data capaciteit, en wat we moeten doen. We kunnen goed schalen met GreenLake. We betalen verder nu uitsluitend voor diensten die we daadwerkelijk gebruiken. Het is voor ons een ‘no brainer’ om een as as service model te gebruiken, in dit geval van HPE GreenLake. We hoeven nu niet meer grote IT-investeringen te doen die veel kapitaal vergt. We hebben dankzij HPE GreenLake nu goede beschikbaarheid en resources. We hebben een stevige grip op onze data”.

Platform

Pavia beveelt GreenLake aan bij andere IT-beslissers die onder te maken te maken hebben met veel data. “Het platform is goed en het past binnen ons budget. HPE GreenLake werkt bij ons als een echte goede business case. Het platform is een goede start en fundament om je IT en diensten verder uit te bouwen. Hoe meer data en compute op GreenLake plaatst, hoe meer de operationele kosten dalen. HPE GreenLake is een eenvoudige dienst om te gebruiken, het verkoopt zichzelf.”

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cases