IoT Edge helpt klanten bij business outcomes en services

03-07-2018 | door: Witold Kepinski

IoT Edge helpt klanten bij business outcomes en services

Hewlett Packard Enterprise (HPE) lanceerde eind 2017 HPE GreenLake. Dit portfolio met pay-per-use oplossingen wordt beschikbaar voor de belangrijkste workloads van klanten. Producten binnen het portfolio richten zich op big data, back-up, open database, SAP HANA en edge computing. Als onderdeel van de aanhoudende focus van HPE op het aanbieden van producten op basis van werkelijk gebruik kondigt het bedrijf ook de nieuwe naam en verbeteringen aan voor HPE GreenLake Flex Capacity, een service voor flexibel gebruik van infrastructuren die ook door partners kan worden aangebonden. “GreenLake ondersteunt business outcomes van klanten.”

Volgens Saadat Malik, Vice President, IoT and Intelligent Edge Services bij Hewlett Packard Enterprise (HPE) kunnen klanten met het GreenLake as a services aanbod hun business outcomes verbeteren. Malik is een IoT- en Digitalization-manager met een bewezen staat van dienst, onder andere bij Cisco. Hij helpt bij het bouwen van IoT gebaseerde digitale transformaties op een veilige, kosteneffectieve en resultaatgerichte manier.  Malik: “GreenLake biedt een pallet aan services, onder andere ook voor IoT en managed services in samenwerking met andere leveranciers. Bijvoorbeeld op het gebied van industriële IoT oplossingen die onder andere met PTC worden geleverd. Bedrijven willen business outcomes. Met de as as services van GreenLake hebben ze grip op risico en lange termijn visie.”

Edge

Het Edge computing aanbod, waarmee data van bijvoorbeeld IoT devices en sensoren snel kan worden geanalyseerd (onder andere met OneSphere beheersoftware), speelt een belangrijke rol bij deze business outcomes, aldus Malik. “Edge biedt perspectief aan klanten met business outcomes en customer experience (cx) waarbij data is beveiligd dankzij  schaalbare security in hybride en public cloud omgevingen.”

Digitale Transfomatie

Volgens Malik onderscheidt HPE zich op een aantal vlakken. Ten eerste met het netwerken edge portfolio dat bestaat het gedifferentieerde producten van vaste en draadloze netwerken, zoals Aruba Networks. Maar ook met storage en server technologie. In HPE GreenLake brengen we alles samen. Zo kunnen HPE en zijn partners meer waarde bieden en business outcomes leveren. Klanten zetten dan edge computing in als bottomline voor de business. Met as a service zoals GreenLake, is hybrid, managed services helpen bij public cloud. Change management helpt daarbij naar public cloud te gaan. HPE partners kunnen daarbij transformatie en digitale diensten bieden, bijvoorbeeld ‘transformation services’ naar Microsoft Azure. HPE helpt klanten daardoor Azure beter te gebruiken.”

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht