Wouter Hoeffnagel - 28 juni 2018

Apple en Samsung schikken langlopende rechtszaak over kopiëren iPhone

Apple en Samsung treffen een schikking in een langlopende rechtszaak over het kopiëren van ontwerpfeatures en functionaliteiten van de iPhone. De partijen laten in een verklaring aan de rechtbank weten alle claims en vorderingen te laten vallen.

Het gaat om een lange juridische strijd die in 2011 van start ging. Apple beschuldigde Samsung ervan zowel het ontwerp als functionaliteiten van de iPhone te hebben gekopieerd in smartphones van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Het Amerikaanse bedrijf werd in 2012 door de rechter in het gelijk gesteld. Sindsdien was een felle strijd gaande over de hoogte van de schadevergoeding die Samsung aan Apple zou moeten betalen.

Eerder dit jaar werd Samsung nog veroordeeld tot het betalen van 539 miljoen dollar aan Apple wegens het kopiëren van de iPhone. Samsung ging echter opnieuw in hoger beroep en eiste een nieuw proces. Nu de bedrijven een schikking hebben getroffen wordt de juridische strijd gestaakt. De voorwaarden van de schikking zijn niet openbaar gemaakt.