Wouter Hoeffnagel - 23 juni 2018

'Buitenlands talent dreigt te vertrekken door aangekondigde lastenverzwaring'

Verschillende techgiganten luiden de noodklok over een voorgenomen lastenverzwaring voor expats, waardoor zij meer belasting moeten betalen. De techbedrijven vrezen dat personeelsleden hierdoor Nederland zullen verlaten en talent verloren gaat.

Het kabinet wil een belastingvoordeel voor expats vanaf 1 januari gaan inperken van acht tot vijf jaar, waardoor zij minder lang van dit voordeel kunnen profiteren. Booking.com, Adyen, Thuisbezorgd, TomTom, Bol.com en Marktplaats zijn bezorgd dat Nederland hiermee minder aantrekkelijk vestigingsklimaat krijgt en daarnaast de rol van Nederland als koploper op het gebied van IT in gevaar komt.

Booking.com, Adyen, Takeaway.com, TomTom, Coolblue, CataWiki, Bol,com, Marktplaats en zowel Special Envoy Startup Delta Constantijn van Oranje als Pieter Veldhuizen van Dutch Startup Association uiten hun zorgen in een brandbrief gericht aan het kabinet. Nederland moet volgens de bedrijven in de strijd om techtalent concurreren met onder andere de Verenigde Staten, Londen, Berlijn, Dubai, Tel Aviv, Singapore, Hongkong en Shanghai. De aangekondigde lastenverzwaring voor expats brengt de concurrentiepositie van Nederland in gevaar, stellen de bedrijven.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024