Brian Krzanich stapt op als CEO van Intel

21-06-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Brian Krzanich stapt op als CEO van Intel

Brian Krzanich (foto) stapt op als CEO van Intel. Krzanich moet opstappen nadat bekend werd dat hij een relatie had met een werkneemster van Intel. Chief Financial Officer Robert Swan neemt per direct de taken van Krzanich weer.

Dit maakt Intel bekend. Het beleid van Intel verbiedt werknemers en managers een relatie aan te gaan met een werknemer die direct aan hem of haar rapporteert, melden bronnen aan CNBC. Krzanich zou 'enige tijd' een relatie hebben gehad met een werkneemster van het bedrijf. Wie deze persoon precies is en hoe lang de relatie exact heeft geduurd is niet duidelijk.

Interne beleid geschonden

"Een onderzoek door een interne en externe raad heeft schending van Intel's beleid heeft geschonden, wat ook van toepassing is op managers', aldus Intel in een verklaring. "Gezien de verwachting dat alle werknemers de waarden van Intel respecteren en zich houden aan de code of conduct van het bedrijf, heeft de Raad van Bestuur het ontslag van meneer Krzanich geaccepteerd."

Krzanich werd in mei 2013 benoemd tot CEO van Intel. De voormalig CEO is sinds 1982 actief voor Intel en was eerder onder andere Executive Vice President en Chief Operating Officer.

Swan gaat de taken van Krzanich tijdelijk overnemen. Intel is op dit moment op zoek naar een permanente vervangen voor de voormalig CEO.

Terug naar nieuws overzicht