'Het belang van connectiviteit mag niet onderschat worden'
20-06-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

'Het belang van connectiviteit mag niet onderschat worden'

Tegenwoordig is connectiviteit essentieel voor landen met economische groeiambities; het is een vereiste om mee te kunnen gaan in het digitale tijdperk. Vandaag, op World Wi-Fi Day, wordt stilgestaan bij hoe belangrijk internettoegang is voor het succes van iedere inwoner, vooral voor hen die meewillen in de huidige maatschappij.

"Het belang van connectiviteit mag niet worden onderschat en dankzij Wi-Fi beschikt men over een robuuste, snelle en kosteneffectieve manier om gebruik te maken van het internet. Wi-Fi helpt economieën en samenlevingen digitaal te transformeren, waar ook ter wereld", zegt Nick Watson, VP EMEA bij Ruckus Networks. "Bij Ruckus begrijpen we het belang van Wi-Fi bij projecten die het verschil maken voor mensen zoals dat het geval is bij smart city initiatieven en connected woonruimten. We besteden veel tijd en middelen in het ontwerpen en ontwikkelen van producten die de digitalisering van het openbare en zakelijke leven nu en in de toekomst ondersteunen."

"De Wireless Broadband Alliance schat in dat er vier miljard mensen zijn zonder internetverbinding en hiervan woont het grootste gedeelte in ontwikkelingslanden. Bij Ruckus streeft men ernaar om de kloof te dichten tussen landen die digitaal voorloper zijn en landen waarbij het gebruik van internet en Wi-Fi door overheden en burgers nog in de kinderschoenen staat. Daarom ondersteunt Ruckus de eerste miljard gebruikers van het Google Stations-project, waardoor mensen in ontwikkelingslanden toegang krijgen tot openbare, high-performance Wi-Fi netwerken. Er zijn op dit moment al honderden Google Station Wi-Fi-hotspots in India, Mexico en Indonesië. En we kijken ernaar uit om samen met onze partner Google, in het kader van World Wi-Fi Day, verder te werken aan een digitale wereld voor degenen die hem het hardst nodig hebben."

Terug naar nieuws overzicht