Oracle lanceert Internet Intelligence kaart

16-06-2018 | door: Redactie

Oracle lanceert Internet Intelligence kaart

Oracle lanceert de Internet Intelligence-kaart, een digitale kaart die gebruikers een eenvoudige, grafische manier biedt om de 'gezondheid van het internet' te volgen. De kaart geeft gebruikers inzicht in de impact van gebeurtenissen zoals natuurrampen of door de staat veroorzaakte onderbrekingen. De kaart maakt deel uit van het Internet Intelligence-initiatief van Oracle, waarmee het bedrijf gebruikers meer zicht wil geven op de status en gezondheid van de wereldwijde internetinfrastructuur. 

De Internet Intelligence-kaart presenteert connectiviteitsstatistieken op landniveau op basis van traceroutes, BGP en DNS- queryvolumes op één dashboard. Door deze drie dimensies van internetconnectiviteit zij aan zij te presenteren, kunnen gebruikers de impact van een probleem op internetconnectiviteit wereldwijd onderzoeken. Het Internet Intelligence-team van Oracle publiceert regelmatig objectieve gegevens en analyses die het publiek inzicht verschaffen in de technische onderbouwing van het internet en de effecten ervan op onderwerpen als geopolitiek en e-commerce. Nu stelt Oracle ook analytische kernfuncties beschikbaar via de Internet Intelligence-kaart. 

De Internet Intelligence-kaart wordt mogelijk gemaakt door Oracle Cloud Infrastructure , dat een reeks kerninfrastructuurservices biedt om klanten de mogelijkheid te bieden om elke workload in de cloud uit te voeren. Oracle Cloud Infrastructure biedt de compute, storage, networking en edge services die nodig zijn om de end-to-end-prestaties te leveren die vereist zijn voor de moderne onderneming van vandaag, stelt Oracle. De Internet Intelligence Map is hier te vinden.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud