'Europese Commissie gaat fusie tussen T-Mobile en Tele2 verder onderzoeken'

12-06-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

'Europese Commissie gaat fusie tussen T-Mobile en Tele2 verder onderzoeken'

De Europese Commissie gaat de geplande fusie van de Nederlandse activiteiten van T-Mobile en Tele2 verder onderzoeken. Het onderzoek neemt naar verwachting vier maanden in beslag.

Dit meldt persbureau Reuters op basis van twee anonieme bronnen met kennis over het onderzoek. Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile, wil de Nederlandse activiteiten van Tele2 overnemen. T-Mobile is de derde spelers op de Nederlandse telecommarkt, terwijl Tele2 de vierde spelers is. De markt wordt gedomineerd door KPN en Ziggo. Door de fusie loopt het aantal telecomproviders op de mobiele markt loopt hierdoor terug. De Europese Commissie onderzoekt de impact van deze verandering op de concurrentie op de Nederlandse telecommarkt.

De Europese Commissie rondt vandaag een eerste onderzoek naar de fusie af. Dit onderzoek is volgens de bronnen van Reuters aanleiding voor een tweede en diepgravender onderzoek naar de fusie. Het verdere onderzoek getuigt volgens Reuters van de harde opstelling van de Europese Commissie tegenover overnames waarbij het aantal spelers in de telecomsector wordt gereduceerd. Zo blokkeerde de Europese Commissie eerder de fusie van TeliaSonera en Telenor in Denemarken en Three UK en O2 UK in het Verenigd Koninkrijk.

Terug naar nieuws overzicht