Extra financiële steun voor IT Academy Noord-Nederland

11-06-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Extra financiële steun voor IT Academy Noord-Nederland

IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, krijgt extra financiële steun van de provincie Groningen. Het geld wordt geïnvesteerd in het beschikbaar maken van extra capaciteit voor omscholingstrajecten.

Dit heeft gedeputeerde Patrick Brouns aangekondigd tijdens een bijeenkomst op de Hanzehogeschool. De IT Academy ontving afgelopen week de 1.500ste cursist voor de leergang Programmeren, waarin deelnemers worden opgeleid tot junior programmeurs. “De IT Academy is de partij om een bijdrage te leveren aan het oplossen van het tekort aan vakkundig ICT-personeel in Noord-Nederland de komende jaren”, aldus gedeputeerde Patrick Brouns.

De IT Academy is door de Hanzehogeschol Groningen opgericht in samenwerking met founding partners IBM, Samenwerking Noord, gemeente Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen. De academie richt zich voornamelijk op het ontwikkelen van vraaggestuurde opleidingen en trainingen. Hiermee wil de IT Academy een brug vormen tussen het reguliere onderwijs en de actuele wensen van werkgevers. Om verder te groeien en te anticiperen op het tekort aan ICT'ers ontwikkelt de IT Academy in samenwerking met een aantal noordelijke organisaties traineeships en omscholingsprogramma's. Met behulp van de extra financiële steun van de provincie Groningen kan de ontwikkeling van deze programma's worden versneld.

Terug naar nieuws overzicht