Communicatie tijdens G7-top beveiligd met BlackBerry technologie

08-06-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Communicatie tijdens G7-top beveiligd met BlackBerry technologie

De Canadese regering werkt samen met BlackBerry om de communicatiestroom tijdens de G7-top en ministeriële G7-bijeenkomsten te beveiligen. De G7-top gaat vandaag van start.

Door het gebruik van BlackBerry AtHoc, een platform voor crisiscommunicatie, kunnen operationele centra tijdens de G7-top de stroom aan gevoelige informatie efficiënter verwerken en beveiligen. BlackBerry AtHoc is een netwerkplatform voor crisiscommunicatie. De toepassingen draaien op een cloudplatform om een uniforme en veilige end-to-end-oplossing te kunnen bieden die real-time samenwerking mogelijk maakt. BlackBerry AtHoc is een verzameling van geïntegreerde applicaties die worden gebruikt om miljoenen mensen en duizenden organisaties over de hele wereld te beschermen:

  • AtHoc Alert automatiseert alarmmeldingen
  • AtHoc Collect maakt interne rapportages mogelijk
  • AtHoc Account automatiseert het proces van personeelsverantwoording
  • AtHoc Connect maakt veilige communicatie met externe organisaties mogelijk

AtHoc Alert en AtHoc Collect

Tijdens de G7-top wordt gebruik gemaakt van AtHoc Alert en AtHoc Collect. AtHoc Alert maakt het mogelijk alarmmeldingen te versturen, terwijl met AtHoc Collect rapportages kunnen worden gemaakt. Real-time updates kunnen snel worden gedeeld met een selecte lijst van ontvangers.

"We zijn vereerd dat de regering van Canada voor BlackBerry heeft gekozen om bij haar activiteiten te ondersteunen," zei Sanjay Saini, SVP en GM, BlackBerry AtHoc. "Of het nu in tijden van crisis is of tijdens een spraakmakende gebeurtenis zoals de G7-top, betrouwbare en veilige communicatie is van cruciaal belang. BlackBerry AtHoc-technologie maakt real-time informatie-uitwisseling tussen organisaties, medewerkers en apparaten mogelijk, waardoor betrokkenen de nodige details krijgen om beslissingen te kunnen nemen die cruciaal zijn voor de veiligheid.”

G7 Innovation Showcase 2018

BlackBerry is daarnaast één van de bedrijven die is geselecteerd om zijn oplossingen te demonstreren tijdens de G7 Innovation Showcase 2018. Verschillende overheidsafdelingen zijn betrokken bij de G7, waaronder het Canadese parlement, het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid, het Amerikaanse ministerie van Defensie en de Nieuw-Zeelandse parlementaire dienst. Deze overheidsafdelingen maken gebruik van BlackBerry-software om hun digitale veiligheid te garanderen.

Terug naar nieuws overzicht
Security