Wouter Hoeffnagel - 07 juni 2018

Microsoft start tweede fase van Project Natick

Microsoft kondigt de start aan van de tweede fase van Project Natick. Binnen dit project wordt gewerkt aan een onderwaterdatacenter.

De vraag naar datacenters neemt exponentieel toe. Technologiebedrijven zijn op zoek naar oplossingen voor dataopslag die snelheid bieden voor hun klanten en tegelijkertijd milieuvriendelijker zijn. Project Natick heeft als doel een nieuwe generatie datacenters te ontwikkelen die snel en goedkoop kunnen worden ingezet, en de datasnelheden langs de kustregio’s kunnen verhogen.

Afstand van dataoverdracht verkleinen

Meer dan de helft van de wereldbevolking woont binnen een straal van ongeveer 190 kilometer van de kust. Door de datacenters in het water aan de kust te plaatsen, wordt de afstand van de dataoverdracht korter. Dit kan leiden tot snellere verbindingen ten behoeve van videostreaming, gaming en AI-gedreven technologieën.

In de komende twaalf maanden zal het team van Project Natick de prestaties van het datacenter monitoren en bijhouden. De eerste fase van Project Natick toonde aan dat het concept van onderwaterdatacenters haalbaar is. In de tweede fase wordt onderzocht of het concept logistiek, ecologisch en economisch werkbaar is.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024