Amerikaanse overheid heeft moeite Kaspersky software te verwijderen

24-05-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Amerikaanse overheid heeft moeite Kaspersky software te verwijderen

Amerikaanse overheidsorganisaties hebben moeite software van Kaspersky Lab van hun systemen te verwijderen. De software zou te diep in de systemen van de organisaties verwerkt zitten.

Dit melden anonieme bronnen aan The Daily Beast. De Amerikaanse overheid heeft het gebruik van software van het Russische anti-virusbedrijf in oktober verboden. Code geschreven door Kaspersky blijkt echter bij verschillende Amerikaanse overheidsdiensten dusdanig diep in de infrastructuur zoals routers en firewalls verwerkt te zitten, dat onduidelijk is hoe afscheid kan worden genomen van dze software.

'Geen budget om apparaten te vervangen'

Een van de bronnen geeft aan te verwachten meer dan een jaar nodig te hebben om de software van Kaspersky Lab te verwachten. "Het congres heeft geen geld beschikbaar gesteld om deze apparaten te vervangen en het budget biedt geen speelruimte", aldus debron.

Onlangs kondigde ook de Nederlandse Rijksoverheid aan software van Kaspersky Lab in de ban te doen. Dit is volgens minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid nodig om de nationale veiligheid te kunnen waarborgen. De vitale sector wordt geadviseerd Kaspersky software eveneens uit te faseren.

Terug naar nieuws overzicht
Security