Redactie - 24 mei 2018

Implementatie van SDN is definitief op gang gekomen

Implementatie van SDN is definitief op gang gekomen image

De implementatie van Software-Defined Networking (SDN) is definitief op gang gekomen. Van de ondervraagde bedrijven is 15 procent al bezig met het testen of implementeren van SDN-technologieën. Binnen twee jaar zal dit stijgen tot 57 procent, waarbij 12 procent verwacht dat SDN binnen dat tijdsbestek in de hele organisatie is geïmplementeerd. 31 procent van de respondenten ziet zijn SDN-implementaties echter trager verlopen, gespreid over de komende drie tot vijf jaar.

Dit blijkt uit een door Verizon gesponsord onderzoek onder 165 senior IT-leiders van grote wereldwijde organisaties. Dit onderzoek is uitgevoerd door Longitude, onderdeel van de Financial Times-groep. SDN wordt in het algemeen gezien als de sleutel tot effectieve netwerktransformatie en bedrijfsgroei. Voor veel respondenten is de verwachting van omzetgroei een belangrijke drijfveer voor SDN-adoptie. Ongeveer de helft (49 procent) wijst op de noodzaak om de netwerkfunctionaliteit uit te breiden. 44 procent denkt dat SDN concurrentievoordeel zal geven en zal helpen sneller te reageren op kansen. En hetzelfde percentage (44 procent) wijst op de behoefte om diensten sneller in te zetten voor interne bedrijfsonderdelen.

Andere verwachte voordelen die worden genoemd als drijvende kracht achter de invoering van SDN zijn een verhoogde netwerkbeveiliging (56 procent), betere prestaties van applicaties (50 procent) en een grotere veerkracht van het netwerk (48 procent).

Het volledige onderzoek is hier te vinden.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024