Wouter Hoeffnagel - 19 mei 2018

DTC Oost-Nederland gaat maakindustrie in Oost-Nederland digitaal weerbaarder maken

Novel-T start in samenwerking met partner het Digital Trust Centre (DTC) Oost-Nederland. Dit nieuwe centrum gaat zich specifiek richten op het vergroten van de digitale veiligheid van de maakindustrie in Oost-Nederland.

DTC Oost-Nederland heeft als doel de maakindustrie in de provincies Overijssel en Gelderland digitaal weerbaar te maken. Dit wil het centrum doen door:

  • betrouwbare en onafhankelijke informatie te geven over digitale kwetsbaarheden;
  • concreet advies te leveren over de aanpak van kwetsbaarheden;
  • samenwerking en kennisdeling tussen bedrijven te stimuleren;
  • concrete beveiligingsdiensten aanbieden aan bedrijven.

Nationale DTC

Al langer is het Digital Trust Centre (DTC), onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat actief. Ook dit centrum heeft als doel Nederlandse bedrijven te helpen hun digitale veiligheid te vergroten door hen te adviseren en informatie te leveren over kwetsbaarheden. Daarnaast stimuleert het ministerie van EZ&K met een subsidieregeling regionale initiatieven om de digitale weerbaarheid van het bedrijfsleven te vergroten. Novel-T maakt gebruik van deze regeling voor de oprichting van DTC Oost-Nederland.

DTC Oost-Nederland wil korte lijnen gaan onderhouden met zowel de overheid als het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). Ook wordt samenwerking met het nationale DTC en zoekt het centrum de samenwerking met zoveel mogelijk partners, zowel binnen als buiten de regio.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024