Welke impact heeft de AVG op de verwerking van biometrische gegevens?
18-05-2018 | door: Redactie

Welke impact heeft de AVG op de verwerking van biometrische gegevens?

Wie onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) persoonsgegevens wil verwerken, heeft hiervoor een doel en grondslag nodig. Dit geldt ook voor het verwerken van biometrische gegevens zoals een irisscan of vingerafdruk. Verwerkt uw bedrijf biometrische gegevens voor bijvoorbeeld toegangscontrole of tijdsregistratie? Dan brengt de invoering van de AVG de nodige veranderingen met zich mee met betrekking tot de grondslag voor deze dataverwerking.

Dit schrijft Inge Bremmer, juridisch adviseur van Nederland ICT, in een artikel op de website van de branchevereniging van de ICT-sector. Bremmer wijst op uitspraken die staatssecretaris Van Ark onlangs deed in antwoord op Kamervragen. Van Ark stelde toen dat biometrie door de invoering van de AVG niet langer ingezet kan worden voor authentificatiedoeleinden. Bremmer geeft aan dat dit deels onjuist en daarnaast veel te kort door de bocht is.

Hoe het wel zit legt Bremmer uit in een artikel, dat hier te vinden is. In het artikel legt Bremmer uit welke regels de huidige Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) stelt aan de inzet van biometrische gegevens en welke mogelijkheden de AVG hiervoor biedt. 

Terug naar nieuws overzicht
Security