Wouter Hoeffnagel - 17 mei 2018

Zuckerberg geeft Europees Parlement uitleg over privacyregels Facebook

Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, reist binnenkort af naar het Europees Parlement om uitleg te geven over de privacyregels van Facebook. Dit doet Zuckerberg in de nasleep van het schandaal rond Cambridge Analytica. Het bezoek van Zuckerberg aan het Europees Parlement vindt mogelijk al volgende week plaats.

Dit meldt parlementsvoorzitter Antonio Tajani. Het Europees Parlement dringt al langer aan op een bezoeker van Zuckerberg om uitleg te geven over het schandaal rond Cambridge Analytica, dat persoonsgegevens van miljoenen Facebook-gebruikers ongevraagd bleek te hebben verzameld. Tajani stelt in een verklaring dat het bezoek van Zuckerberg een stap in de juiste richting is om het vertrouwen van Europeanen in Facebook te herstellen.

Facebook geeft in een reactie aan Reuters aan dat het bezoeker aan het Europees Parlement het bedrijf in staat stelt in dialoog te gaan, de standpunten van het Europees Parlement in kaart te brengen en maatregelen te presenteren die het bedrijf heeft genomen om de privacy van gebruikers beter te beschermen.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024