IT-budgetten in Benelux stijgen door groeiende mobiliteitsinvesteringen

14-05-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

IT-budgetten in Benelux stijgen door groeiende mobiliteitsinvesteringen

76% van de zakelijke IT-beslissers in de Benelux geeft dit jaar meer uit aan IT dan in 2017. De groei wordt grotendeels veroorzaakt door meer mobiliteit van medewerkers. Daarbij zijn dataveiligheid, cloudoplossingen en het verhogen van arbeidsproductiviteit de belangrijkste drijfveren voor de toename in IT-bestedingen.

Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Walnut Unlimited in opdracht van Toshiba onder meer dan 1000 IT-beslissers in Europa, waaronder zo’n 200 respondenten in de Benelux. Uit de resultaten blijkt dat door de zaak aangeschafte laptops en smartphones veruit favoriet zijn onder mobiele medewerkers. 61% van de Europese organisaties biedt haar medewerkers laptops of smartphones aan voor zakelijk gebruik. 45% van de bedrijven voorzien medewerkers van tablets. In Europa zijn de Duitsers (54%) het beste af met mobiele apparatuur van de zaak. In de Benelux krijgt 51% van de respondenten een smartphone of laptop van de zaak. Het merendeel van de Spanjaarden (61%) moet een beroep doen op eigen aangeschafte mobiele computers.

Laptops en smartphone blijven favoriet

38% van de Europese IT-beleidsmakers geeft aan dat laptops en smartphones de komende drie jaar de meest populaire apparatuur blijft. 29% van de respondenten verwacht dat de tablet favoriet wordt onder zakelijke gebruikers.

“Mobiel werken lijkt inmiddels de norm, zo blijkt uit ons onderzoek. 68% van de Europese IT-beslissers geeft aan dat zelfs 10% van hun medewerkers alleen nog maar mobiel werkt onderweg of op een flexibele locatie. Meer mobiliteit legt ook druk op veiligheid en het beschikbaar stellen van nieuwe digitale hulpmiddelen die mobiel werken makkelijker maken. Daarom is het niet vreemd dat dataveiligheid en inzet van cloudoplossingen belangrijke prioriteiten zijn voor IT-beslissers. Zeker in het licht van de nieuwe AVG-wetgeving rondom gegevensbescherming die 25 mei van kracht gaat”, aldus Ronald Ravel, Country Manager van Toshiba in de Benelux.

Terug naar nieuws overzicht