Witold Kepinski - 11 mei 2018

Red Hat helpt UNICEF Innovation humanitair onderzoek te verbeteren

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, kondigt een samenwerking aan met UNICEF Innovation. Dit team houdt zich bezig met het ontdekken, prototypen en schaalbaar maken van nieuwe technologie om het werk van UNICEF voor kinderen te verbeteren. Acht weken lang werd in de Red Hat Innovation Labs samengewerkt om de bruikbaarheid van het School Mapping Project-tool te verbeteren en humanitair onderzoek in realtime te ondersteunen.

De samenwerking is gericht op het verbeteren van het School Mapping Project, inclusief de Magicbox, een softwareplatform dat realtime data gebruikt van zowel publieke bronnen als private sectorpartners om levensreddende humanitaire reacties op noodsituaties mogelijk te maken. Het project is ontworpen met het idee om elke school in de wereld in kaart te brengen door gebruik te maken van hoge-resolutie satellietbeelden en het toepassen van data science-tools. De gegevens worden gegenereerd en gevisualiseerd via een online platform dat hiaten en informatiebehoeften kan identificeren, als bewijs kan dienen bij het pleiten voor connectiviteit en regeringen kan helpen hun onderwijssystemen te optimaliseren. Uiteindelijk is het bedoeld om UNICEF Innovation te helpen sneller beslissingen te nemen, de integratie van nieuwe data te vereenvoudigen, de reactie op noodsituaties te verbeteren en de weerbaarheid tegen natuurrampen en crisissen te verhogen.

UNICEF Innovation richt zich op het gebruik van opensourceoplossingen, waaronder diverse Red Hat-technologieën, zoals Red Hat OpenShift Container Platform en Red Hat Ansible Automation. UNICEF Innovation wil de inzichten die de Magicbox biedt als de basis gebruiken voor het School Mapping Project om hiaten in de connectiviteit en infrastructuur te identificeren en aan te pakken, om daarmee de toegang tot informatie en onderwijs te verbeteren.

Red Hat Open Innovation Labs werd in 2016 gelanceerd om klanten te helpen met de integratie van mensen, methodologie en technologie om innovatie te versnellen en zakelijke uitdagingen efficiënter op te lossen door met Red Hat-experts in een labomgeving samen te werken. Door middel van prakijkinstructie kunnen teams ook leren hoe ze agile ontwikkelmethodes kunnen adopteren, kunnen ze DevOps ervaren en direct ervaring opdoen met de open principes en open cultuur die ten grondslag liggen aan veel opensourcecommunities.