Wouter Hoeffnagel - 10 mei 2018

ZTE staakt bedrijfsvoering door Amerikaanse sancties

ZTE ziet zich door de sancties die de Verenigde Staten heeft opgelegd genoodzaakt zijn bedrijfsvoering te staken. Het bedrijf heeft nog voldoende cash in huis om aan zijn financiƫle verplichtingen te voldoen, maar lijkt gestopt met de verkoop van producten.

Dit meldt Reuters. ZTE maakt in belangrijke mate gebruik van componenten van Amerikaanse bedrijven, zoals Qualcomm en Intel. Door de Amerikaanse sancties mogen deze partijen nu niet langer leveren aan ZTE. Eerder voorspelden analisten al dat ZTE moeite zou hebben concurrerend te blijven, zelfs als het niet-Amerikaanse toeleveranciers zou weten te vinden. Het Taiwanese halfgeleiderbedrijf Mediatek maakte vorige week bekend van de Taiwanese overheid een vergunning te hebben gekregen om te blijven leveren aan ZTE.

Verbod laten opheffen

ZTE geeft aan actief met de Amerikaanse overheid contact te hebben in een poging het verbod op te laten heffen. Een verzoek hiervoor zou zondag zijn ingediend. Het bedrijf heeft in de tussentijd echter de online verkoop via zijn website evenals via het e-commerce platform van Alibaba Group Taobao te hebben stilgelegd. Het Chinese bedrijf wil tegenover Reuters niet reageren op vragen.

Meer informatie is hier beschikbaar.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024