SAP is vicevoorzitter van Trusted Blockchain Alliance
08-05-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

SAP is vicevoorzitter van Trusted Blockchain Alliance

De Chinese Trusted Blockchain Alliance, een samenwerkingsverband van bedrijven en onderzoeksinstellingen, stelt SAP aan als vicevoorzitter. In deze rol zet SAP zich in voor een brede integratie van blockchaintechnologie in het bedrijfsleven.

De Chinese Trusted Blockchain Alliance faciliteert co-innovatie voor blockchaintoepassingen, bevordert blockchainstandaarden en streeft naar meer internationale samenwerking op het gebied van blockchain. De alliantie is opgericht met steun van het Chinese ministerie van Industrie en Informatietechnologie (MIIT) en de denktank China Academy of Information and Communications Technology (CAICT).

Blockchaintechnologie verder te ontwikkelen

"De Chinese Trusted Blockchain Alliance onderstreept onze gezamenlijke missie om blockchaintechnologie verder te ontwikkelen en de adoptie in het bedrijfsleven aan te jagen", zegt Torsten Zube, hoofd blockchain van SAP. "De technische en zakelijke expertise van SAP in combinatie met het ecosysteem van CAICT helpt alle betrokken partijen om nieuwe waarde te creëren voor bedrijven."

Ruicheng Li, managing director van SAP Labs China, is benoemd als vicevoorzitter van de speciale Industrial Internet Blockchain-werkgroep. Dit is een initiatief van de Trusted Blockchain Alliance en Industrial Internet of Things Alliance met als doel een versnelling in het toepassen van blockchaintechnologie.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Blockchain