Redactie - 07 mei 2018

Insight Enterprises meldt recordcijfers over eerste kwartaal 2018

Insight Enterprises meldt recordcijfers over eerste kwartaal 2018 image

IT-dienstverlener Insight Enterprises meldt recordresultaten voor het afgelopen eerste kwartaal, eindigend op 31 maart 2018. De netto-omzet steeg met 19% tot 1,76 miljard dollar (YoY). De brutowinst steeg met 15% tot 240 miljoen dollar (YoY). Winst uit operaties steeg met 119% tot 50,2 miljoen dollar (YoY).

Aangepaste inkomsten uit operationele activiteiten stegen jaar op jaar met 69%. Verwaterde winst per aandeel van 0,90 dollar steeg met 137%. Aangepaste verwaterde winst per aandeel van 0,94 dollar steeg met 68%. Kasstromen uit operaties in het eerste kwartaal bedroegen 150,7 miljoen dollar in vergelijking met contanten die werden gebruikt voor operaties van 152,1 miljoen dollar in het eerste kwartaal van het voorgaande jaar

In het eerste kwartaal van 2018 steeg de geconsolideerde netto-omzet 19% en de geconsolideerde brutowinst steeg jaar op jaar met 15%. Dit is terug te zien in de groei met dubbele cijfers in elk van de bedrijfssegmenten. Al met al steeg het bedrijfsresultaat met 119% (YoY) als gevolg van de sterke omzetgroei en de versnelling van bepaalde incentives voor partners in combinatie met effectieve kostenbeheersing. Aangepaste inkomsten uit operationele activiteiten stegen jaar op jaar met 69%.

"Ik ben blij dat ik zulke sterke bedrijfsresultaten kan melden in elk van onze geografische operationele segmenten," zegt Ken Lamneck, President en Chief Executive Officer van Insight. "Het eerste kwartaal heeft opnieuw aangetoond dat de wereldwijde vraag naar IT-producten en -oplossingen gezond is, met kansen voor winst en groei. We presteren goed op het gebied van verkoop en richten ons op het beheersen van de kosten en het verbeteren van de schaalbaarheid van ons bedrijf voor de toekomst," aldus Lamneck.

Frank Hoekstra (foto), Vice President Insight Benelux, voegt hier aan toe: “Het is goed om te zien dat Insight in alle regio’s en op alle vlakken recordresultaten laat zien en dat de Benelux-tak daaraan een stevige bijdrage levert. Ook hier merken wij een sterke marktvraag, waarbij onze klanten ons steeds beter weten te vinden voor onze dienstverlening rondom Modern Workplace, Hybrid Cloud en Licensing. Recent hebben we daaraan ook de samenwerking met MKB Nederland toegevoegd, zodat we het MKB nog beter kunnen bedienen.”