Wouter Hoeffnagel - 26 april 2018

Nederlandse werknemers hebben relatief veel inspraak op werk

Nederlandse werknemers hebben meer inspraak bij en impact op hun bedrijf dan hun collega’s in andere Europese landen. Maar liefst zeven op de tien Nederlanders is tevreden met de mate van inspraak in zijn of haar organisatie.

Dit blijkt uit onderzoek door HR-dienstenverlener SD Worx in zeven Europese landen: België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. Nederland scoort het hoogste in Europa. Onze buurlanden Luxemburg (62%) en Duitsland (58%) doen het een stuk minder goed. België bungelt zelfs helemaal onderaan. Daar is slechts 44% van de werknemers tevreden met de inspraak die ze hebben. 

sdworx-2.png

Bedrijfscultuur is van grote invloed

De bedrijfscultuur speelt een doorslaggevende rol in de perceptie die medewerkers hebben over hun inspraak. In een hiërarchische organisatie, met een strak geformaliseerde en gestructureerde werkomgeving met veel procedures, vindt meer dan de helft (55%) van de Nederlandse medewerkers (niet-kader) dat er onvoldoende inspraak is. Dat is een groot verschil ten opzichte van het algemene gemiddelde (31%). In bedrijven met een familiecultuur, typisch een zeer vriendelijke werkomgeving gekenmerkt door traditie en loyaliteit, ligt dat cijfer een stuk lager (23%).

De mate van tevredenheid met de inspraak die werknemers krijgen, hangt sterk samen met hun vertrouwen in het management van het bedrijf. Hoe meer er open gecommuniceerd wordt en medewerkers achter de strategie van de organisatie staan, hoe minder men aangeeft ontevreden te zijn over de inspraak.

sdworx-unnamed-4.png

Eigen werkwijze en planning bepalen

De Nederlandse werknemers zijn ook erg tevreden dat ze hun werk zelf kunnen plannen en voldoende autonomie hebben in hun baan. Driekwart (75,2%) van de werknemers vindt dat hij of zij zelf de eigen werkwijze en planning mogen bepalen en 87,6% is tevreden met de autonomie en zelfstandigheid in zijn of haar baan. Op beide vlakken scoort Nederland op Europees niveau het best.

“Personalisering in de relatie tussen werkgever en werknemer neemt toe en medewerkers zitten zelf meer aan het stuur van hun carrière. Nederlandse medewerkers zijn tevreden met de mate van inspraak die zij hebben. En dat is fijn, want internationale studies tonen aan dat werknemers die meer inspraak hebben, meer betrokken zijn", aldus Mark Bloem, algemeen directeur van SD Worx Nederland. "Daardoor kunnen ze een grotere economische meerwaarde voor het bedrijf betekenen. Bedrijven hebben er dus alle belang bij werknemers voldoende inspraak te geven en hen te betrekken bij het besluitvormingsproces. Dat kan bijvoorbeeld door in kleinere teams te werken, waardoor de communicatie directer wordt, de samenwerking transparanter en bovendien ideeën sneller in acties kunnen worden omgezet.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024