Redactie - 25 april 2018

Maak betere bedrijfsbeslissingen op basis van IoT en sensordata

Maak betere bedrijfsbeslissingen op basis van IoT en sensordata image

Sensordata helpen je om productiviteit en duurzaamheid te verhogen en kosten te besparen. Hoe meer je weet over gedragingen in en uit je omgeving en daarmee beheersing van je omgeving, hoe beter je kansen en risico`s kunt identificeren. Je haalt concrete meerwaarde uit voorspelingen.

Binnen onze data-analyse modellen worden vier stadia beschreven: descriptieve analytics (wat is er gebeurd?), diagnostic analytics (waarom zijn deze dingen gebeurd?), predictive analytics (wat gaat er gebeuren?) en prescriptive analytics (welke acties kunnen we daarop ondernemen).

De kracht van de Active Archive Solution bevindt zich met name binnen de capaciteit waarop het platform enorme ongestructureerde data hoeveelheden efficiënt en schaalbaar kan opslaan en verder schakelt met allerhande Tool boxen(API) . Met de groei van Big Data neemt het belang van data-analyse toe. Hoe meer gegevens beschikbaar zijn, des te beter organisaties in staat zijn om data-onderwerpen te vergelijken en relaties hierin aan te leggen. Met als voorwaarde dat de analysing tools de enorme hoeveelheid vaak ongestructureerde data weten te interpreteren. Daarvoor verschijnen steeds meer analysing tools met een range aan algoritmes en structuren om karakteristieken van data bij te staan. Op deze wijze kunnen inzichten uit enorme datasets ook werkelijk gebruikt worden voor het verbeteren van de efficiëntie en organisatorische processen.

Dat IoT of sensor data voortkomen uit alle denkbare industrieën mag begrepen worden en dat deze data een steeds voornamere functionaliteit krijgt binnen besluitvorming van organisaties mag tot de verbeelding spreken.

Artsen die behandeladviezen ontvangen van IBM Watson, retailers die klantbewegingen en koopgedrag voorspelt krijgen uit massa-data of maak industrieën die productie en calculatie risico`s voorkomen op basis van data-analyse voortkomende uit enorme ongestructureerde data hoeveelheden laten zien dat er veel mogelijk binnen artificieel intelligence omgevingen.

Artificial intelligence (AI) en machine learning vragen derhalve om een nieuwe IT Strategie. Artificial intelligence (AI) en machine learning bieden het bedrijfsleven en de maatschappij oneindig veel mogelijkheden. De kern en inzetbaarheid van dit speelveld wordt bepaald door de mate waarin we data kunnen verzamelen en voor korte of langere tijd kunnen bewaren. De succesfactor van de business wordt de komende tijd bepaald door de wijze waarop organisaties data onder controle weten te houden.

De Active Archive solution helpt u deze dat aanwas op te vangen en met het denkvermogen van IBM Watson stroomlijnt u uw bedrijfsprocessen. Lees meer op: https://www.ibm.com/internet-of-things

Door: Harold Koenders, Pronovus