Wouter Hoeffnagel - 18 april 2018

Belastingdienst moet plannen uitstellen door ICT-problemen

De Belastingdienst moet plannen uitstellen door problemen met de ICT-voorziening. De dienst ziet zich genoodzaakt plannen voor het vereenvoudigen van terugbetalingsregelingen voor bijvoorbeeld zorg- en huurtoeslag in de koelkast te zetten.

Dit blijkt uit de halfjaarrapportage over de Belastingdienst die naar de Tweede Kamer is gestuurd, meldt de NOS. De Belastingdienst is al langer bezig met het stroomlijnen van terugbetalingsregelingen en de voorwaarden die hieraan zijn verbonden. Deze veranderingen zouden voor 2019 doorgevoerd moeten zijn. Door ICT-problemen blijkt deze planning echter niet haalbaar en zijn de plannen naar verwachting pas in 2021 gerealiseerd. Ook een geplande extra heffing op dieselauto's moet door de ICT-problematiek worden uitgesteld.

De ICT-problemen bij de Belastingdienst zijn niet nieuw. Zo bleek in augustus 2017 dat het innen van belasting in gevaar kan komen door de haperende ICT-voorziening van de overheidsdienst. In december bleek dat ICT-problemen ertoe hebben geleid dat er vertragingen zijn ontstaan bij het innen van schenk- en erfbelasting.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024