‘Makkelijk zakendoen door ons brede portfolio en centrale dashboard’

‘Makkelijk zakendoen door ons brede portfolio en centrale dashboard’

19-04-2018 | door: Diederik Toet
Deel dit artikel:

‘Makkelijk zakendoen door ons brede portfolio en centrale dashboard’

Veel resellers zijn enthousiast over het brede productportfolio en de gebruiksvriendelijke beheerconsole van Sophos. Het maakt zakendoen voor hen veel gemakkelijker, vertelt Harm van Koppen. Hij is Distribution Channel Manager bij de IT-beveiliger. Voor managed service providers zijn de voordelen helemaal groot, zegt hij.

Sophos heeft een uitgebreid portfolio van producten die je via de beheerconsole Sophos Central integraal kunt beheren. De producten variëren van next-gen firewalls, data-encryptie en malwarepreventie tot beveiliging van endpoints, servers en smartphones. Er is zelfs een phishing awareness tool beschikbaar.

‘Synchronised security’

Volgens Van Koppen is Sophos de enige securityleverancier met zo’n uitgebreid assortiment in één beheertool. En dat is ijzersterk, vindt hij. “Je zorgt ervoor dat de IT van voor tot achter is beveiligd. Zonder aspecten over het hoofd te zien door producten die niet goed op elkaar aansluiten. Wij noemen dit ‘synchronised security’. Alle facetten van de security-omgeving spelen op elkaar in en worden centraal beheerd. Dit resulteert in een volledig en eenduidig beeld van de IT-beveiliging.”

Hoewel klantorganisaties hun IT-beveiliging zelf via cloudplatform Sophos Central kunnen beheren, is het volgens Van Koppen beter om het beheer over te laten aan de professionele reseller. “Dit voorkomt dat de klant per ongeluk instellingen wijzigt en zo een beveiligingsprobleem creëert.”

MSP Connect Flex

Als onderdeel van het Sophos partnerprogramma MSP Connect Flex kunnen resellers via het partner dashboard toegang krijgen tot de beheeromgeving van de klant. “Het dashboard biedt dus niet alleen informatie over licenties, producten, contractdata en upsell-mogelijkheden. Met instemming van de klant kan de reseller bijvoorbeeld ook policies aanpassen, applicaties beheren en zo de security waarborgen. Onze partner kan de hele helpdesk verzorgen. De klant behoudt roll-based access tot het dashboard, bijvoorbeeld voor het inzien van managementrapportages en security events. Maar instellingen aanpassen kan hij niet.”

Voor de reseller biedt MSP Connect Flex volop mogelijkheden om zich te ontplooien als managed service provider (MSP) en zo minder afhankelijk te worden van traditionele licentieverkoop. Van Koppen: “Wij zien een enorme groei in managed service providers. Klanten willen minder IT on premises hebben en meer in de cloud. En ze willen alleen betalen voor het daadwerkelijke gebruik. MSP’s voorzien in die behoefte.”

Voordelig voor klant en reseller

“Ik spreek onze resellers regelmatig. Zij die het concept begrijpen en MSP Connect Flex al gebruiken, vragen zich af waarom dit er niet veel eerder was. Het is beter voor de klant en beter voor de reseller. De klant en reseller hebben geen voorfinanciering nodig, kunnen de oplossing schalen naar de actuele behoefte en hebben alle aspecten van de IT integraal beveiligd. De reseller bouwt een langdurige relatie met de klant op en kan voor hem de security-omgeving eenvoudig beheren. MSP Connect Flex zorgt bovendien voor terugkerende maandelijkse inkomsten en minder klantverloop door het wegvallen van renewables.”

Door het succes bij Sophos overwegen ook andere leveranciers om hun securityportfolio uit te breiden en onderling te laten communiceren en beheren via een cloud management console, weet de Distribution Channel Manager. “Het zijn veelal netwerkbeveiligers die stappen maken in endpoint security. Maar ze zijn niet vergelijkbaar met ons. Sophos is de enige leverancier die zowel in endpoint- als in netwerkbeveiliging in de Gartner magic Quadrants wordt genoemd.”

Verrast

MSP Connect Flex is beschikbaar voor huidige kanaalpartners van Sophos en voor resellers die nog geen Sophos-producten voeren. Van Koppen: “Kortgeleden sprak ik een nieuwe partner tijdens een onboarding-sessie. Hij zei dat we hem totaal hadden verrast met de compleetheid van ons portfolio en de mogelijkheden voor hem als reseller. Heerlijk, zoveel overtuiging.”

Door: Diederik Toet

Terug naar nieuws overzicht
Security